Thursday, August 28, 2014

Πρόκριση για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα στους ομίλους του Europa League






















Με νίκες «σφράγισαν» τα εισιτήρια τους για τους ομίλους του Europa League το βράδυ της Πέμπτης 28 Αυγούστου 2014 ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, ενώ την πρόκριση πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης, παρά την ήττα με 3-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Κύπρο.

Με πανηγυρικό τρόπο ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μία εβδομάδα μετά την ήττα του στη Μολδαβία με 1-0, ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε με 4-0 τη Ζίμπρου Κισινάου στη ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης, που έγινε στην Τούμπα. Ο Φακούντο Περέιρα στο 11΄, ο Αθανασιάδης στο 45΄, ο Μακ στο 79΄ και ο Μάρτενς στο 84΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του 'Αγγελου Αναστασιάδη.

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρά την ήττα με 1-3 (27΄ Μπαντάς, 64΄ πεν. Ζάχαβι, 75΄ Πρίτσα - 23΄ Γκοϊάν) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπερασπίστηκε το υπέρ του 2-0 από τον αγώνα της αρκαδικής πρωτεύουσας. Το εκτός έδρας γκολ του Γκοϊάν στο 23'Α αποδείχθηκε καθοριστικό για την ελληνική ομάδα, που στη συνέχεια δέχτηκε τρία γκολ από τους Ισραηλινούς, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει σκορ πρόκρισης, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τη Μίντιλαντ εκτός έδρας, παρότι πρακτικά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση με το 4-1 επί των Δανών στη Λεωφόρο. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με γκολ του Νάνο στο 55'Α και παρά την ισοφάριση του Ιγκμπούν με πέναλτι στο 73'Α, μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Express.gr  28/08/14-23:02

No comments:

Post a Comment

wibiya widget