Sunday, August 31, 2014

SBS:Ο Κώστας Βατσκαλής αποχωρεί από την ενεργό πολιτική.O Eλληνας που άλλαξε τη ζωή στο ΝΤΑΡΓΟΥΙΝ



26th August, 2014By Themi Kallos-Θέμης Καλλός



Πριν από λίγα χρόνια, όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, ξαφνιάστηκε από το γεγονός ότι ένας Έλληνας ήταν ο πρώτος αξιωματούχος της αυστραλιανής Πολιτείας που τον υποδεχόταν επίσημα επί αυστραλιανού εδάφους! Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, στο αεροδρόμιο του Ντάργουιν, όπου στάθμευσε το αεροσκάφος του Ερντογάν, τον υποδέχθηκε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης και αυτός δεν ήταν άλλος από τον ομογενή Κώστα Βατσκαλή.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα ο κ. Βατσκαλής, μετανάστευσε στην Αυστραλία μεγάλος σε ηλικία και για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βόρειας Επικράτειας πριν 13 χρόνια.Έγινε υπερυπουργός έχοντας τα υπουργεία Εργασίας και Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων, Σχέσεων με την Ασία, και Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας, Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας αλλά και Αθλητισμού της Βόρειας Επικράτειας.
Και σήμερα, στην αντιπολίτευση πλέον, αποφάσισε να αποσυρθεί σε ηλικία 57 ετών. Για την απόφασή του αλλά και την παρουσία του στην αυστραλιανή πολιτική μίλησε στον Σωτήρη Χατζημανώλη.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget