Sunday, May 17, 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ για ΤΣΙΠΡΑ. "Στην Ελλάδα γίνεται κίνημα που κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει"


Ο Κώστας Γαβράς,διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένα νέο κίνημα που κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει.Ποιοι είναι αυτοί;Διαβάστε τι δήλωσε ο Κώστας Γαβράς:


Το πρόβλημα του Τσίπρα είναι κατά κάποιο τρόπο η στάση που κρατούν απέναντι του οι Έλληνες. Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Απλά του δίνουν μια πολύ μικρή πλειοψηφία, δεν του δίνουν τη δύναμη να κάνει κάτι το δυνατό.

Ερ: Ναι, αυτή τη στιγμή αν έκανε δημοψήφισμα θα έπαιρνε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο κόσμος τώρα δεν είναι διστακτικός.

Απ: Εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση με αυτά που έλεγε. Και σε δυο-τρεις ομιλίες που άκουσα είπε ωραία πράματα. Βέβαια, πολλοί λένε ωραία πράματα. Αυτός είναι πολύ νέος και υπόσχεται πολλά. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως οι άλλοι ήταν εδώ τόσα χρόνια. Τώρα τα πράγματα μπορούν, πρέπει, να αλλάξουν. Είναι όπως και στον κινηματογράφο, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο φιλμ για χρόνια και χρόνια. Ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση; Την κρίση; Οι Τσοχατζόπουλοι, οι Παπανδρέου, ο Σαμαράς... Και αν δεν αλλάξει η παιδεία και η νοοτροπία... Και ιδίως η πολιτική. Αυτή πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Δεν μπορείς να έχεις κλέφτες πολιτικούς. Όταν ένας αναλαμβάνει την εξουσία έχει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και να λύσει και τα οικονομικά, να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων…

Ερ: Ο νέος υπουργός Οικονομικών έχει αντισταθεί, δεν δέχεται πιέσεις από τους ξένους, προβάλλει τις δικές του προτάσεις. Ποιά είναι η γνώμη σου;


Απ: Μου αρέσει η στάση του. Αυτό που κάνουν οι άλλοι και επιμένουν είναι γιατί υπάρχει ένα καινούριο κίνημα στην Ελλάδα και δεν θέλουν να επιτύχει. Θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν, να μην υπάρχει καμιά αντίσταση. Συμφωνώ μαζί σου, ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουνε. Θέλουν κάποιον yes-man.

Ερ: Είναι και το θέμα των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων...

Απ: Ναι, το είπε και ο Πρόεδρος της Γερμανίας. Πρέπει κάποτε να πληρώσουν αυτά τα χρήματα. Κανένας άλλος πριν από τον Τσίπρα δεν τα ζήτησε. Ηταν οι yes-man των ξένων, το παλιό πρόβλημα με την Ελλάδα.
Απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ 17.05.2015 | 15:59

1 comment:

  1. Αν αναρωτιέστε ποιο[ι και γιατί ρίξτε μια ματιά στα ιδιωτικά κανάλια που μας ψεκάζουν καθημερινά ενω στο καλεσμένοι είναι σχεδόν παντα αυτοί που ακούστηκαν ότι π[ερασαν πολλά λεφτα απο τα χερια τους..
    ΌΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Γνωριζουν πως υπογράφοντας ο Τσίπρας κλεινει το θέμα των κλεμμένων (τους;) και όλων όσων βούτηξαν τα δις μαζι με τους φίλους τους στις Βρυξέλλες και με την παράταση 10ετιών που θα πάρει το δάνειοανοίγεται μπροστα ελλον λαμπρο για παιδια και εγγόνια τους..Κρατειστε παιδια αλλα βγάλετε και καμμια υπόθεση σαν εκείνη του Χατζηνικολάου που μίλησε για τα 10 Δις του Μεημαράκι,Λιααάππη Βολγαράκι αλλά σκεπάστηκε γρήγορα..!!!

    ReplyDelete

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget