κέικ πορτοκάλι χωρίς αυγά.
Ένα μυρωδάτο κέικ χωρίς αυγά που θα ευωδιάσει όλο το σπίτι σας.
Υλικά:
1 φαρίνά
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουτάκι fanta πορτοκάλι
1 μέτριο πορτοκάλι
εκτέλεση:
βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας τα υγρά υλικά λάδι ζάχαρη και fanta και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,
μετά προσθέτουμε το αλεύρι και και το πορτοκάλι που το έχουμε περάσει απο το μούλτι πρώτα για να γίνει λιώμα.
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
το βάζουμε στην φόρμα μας που πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στούς 180 βαθμούς
καλή επιτυχία
Υλικά:
1 φαρίνά
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουτάκι fanta πορτοκάλι
1 μέτριο πορτοκάλι
εκτέλεση:
βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας τα υγρά υλικά λάδι ζάχαρη και fanta και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,
μετά προσθέτουμε το αλεύρι και και το πορτοκάλι που το έχουμε περάσει απο το μούλτι πρώτα για να γίνει λιώμα.
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
το βάζουμε στην φόρμα μας που πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στούς 180 βαθμούς
καλή επιτυχία
2 ερωτήσεις:
ReplyDelete1: η φαντα με ανθρακικό για να γίνει πιο αφράτο, ή χωρίς;
2: το πορτοκάλι το ρίχνουμε ολόκληρο στο μούλτι με τη φλούδα για να πάρει άρωμα το κέικ;
κάπως δεν μου κάθετε καλά, δεν ξέρω πως θα βγει... θα δείξει η κεκοψία!