Monday, December 11, 2017

ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Το στριφτό τσιγαρο αυξάνει περισσότερο τους καρκινοπαθεις.





ΑΠΌ ΤΟΝ ISOBEL ROE του αβc

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Η μαγαλύτερη αιτία του καρκίνου που μπορεί να προληφθεί είναι το κάπνισμα.
AAP: DAVE HUNT, ΑΡΧΕΊΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Περίπου 16.700 Αυστραλοί κάθε χρόνο προκαλούν θανατηφόρο καρκίνο στον εαυτό τους, αναλαμβάνοντας μια σειρά επικίνδυνων συμπεριφορών και σε μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ο καθηγητής του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του QIMR Berghofer David Whiteman δήλωσε ότι ενώ πολλοί καρκίνοι ήταν αναπόφευκτοι, η μελέτη του έδειξε ότι το 40% των θανάτων από καρκίνο μπορεί να αποφευχθεί.
"Πολλοί από αυτούς τους καρκίνους που συμβαίνουν σε υψηλά ποσοστά στην Αυστραλία είναι αυτοί που οφείλονται άμεσα στον τρόπο ζωής που πολλοί από εμάς επιλέγουν να οδηγήσουν", δήλωσε ο καθηγητής Whiteman.
Τι κάνουν αυτοί οι Αυστραλοί που μας σκοτώνουν;
Οι οκτώ παράγοντες του τρόπου ζωής που πρέπει να αποφύγετε είναι:
  • Κάπνισμα καπνού, συμπεριλαμβανομένου του παθητικού καπνίσματος
  • Χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών και υψηλή πρόσληψη κόκκινου και μεταποιημένου κρέατος
  • Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Να είναι κάποιος υπέρβαρος
  • Είναι σωματικά αδρανής
  • Υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως
  • Λοιμώξεις όπως η ηπατίτιδα C και ο ιός του ανθρώπινου θηλώματος
  • Χρήση κάποιας μετεμμηνοπαυσιακής ορμονικής θεραπείας





Ο καθηγητής Whiteman δήλωσε, ενώ οι παράγοντες κινδύνου δεν ήταν νέοι, αυξάνονταν τα στοιχεία ότι οι ίδιες κοινές αιτίες προκάλεσαν πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκίνου.
"Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι ο καπνός προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα και καρκίνο του στόματος και του λαιμού, αλλά γίνεται όλο και πιο γνωστό ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, του νεφρού, της ουροδόχου κύστης" αυτός είπε.
«Ο καρκίνος δεν είναι πάντα θέμα γενετικής ή κακής τύχης».
Ο καθηγητής Whiteman δήλωσε μακράν ότι η μεγαλύτερη αιτία του καρκίνου που μπορεί να προληφθεί είναι το κάπνισμα καπνού.
Από τους 44.000 θανάτους που σχετίζονται με τον καρκίνο το 2013, η κακή διατροφή ήταν υπεύθυνη για 2.329 από αυτούς τους θανάτους.
Οι καρκίνοι που ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό δυνητικά αποτρέψιμων θανάτων ήταν ο πνεύμονας, το έντερο, το μελάνωμα του δέρματος, ο καρκίνος του ήπατος και του στομάχου.
Οι άνδρες ήταν επίσης πιο πιθανό να περνούν περισσότερο χρόνο στον ήλιο και να καταναλώνουν πάρα πολλά τρόφιμα και αλκοόλ, με αποτέλεσμα υψηλότερο ποσοστό προληπτικών θανάτων από καρκίνο στους άνδρες.
Ο QIMR Berghofer δήλωσε ότι η έρευνα, η οποία έχει δημοσιευθεί στη Διεθνή Εφημερίδα και τον Καρκίνο, θα καθοδηγούσε τους υπεύθυνους 
χάραξης πολιτικής να καθορίσουν ποιοι καρκίνοι χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget