Friday, December 22, 2017

Χαστούκι ΟΗΕ σε Τράμπ και Ισραήλ οι οποίοι απειλούν και τρομοκρατούν


128 μέλη-κράτη του ΟΗΕ ψήφισαν να ακυρωθεί η απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ 9 κράτη-μελή πήραν το μέρος των ΗΠΑ. 35 κράτη-μέλη τήρησαν αποχή. Υπέρ ψήφισαν Κύπρος και Ελλάδα.
ΗΠΑ και Ισραήλ προσπάθησαν και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους τόλμησαν να μην  ακολουθήσουν τις εντολές τους.
«Κύριε Τραμπ, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε την δημοκρατική βούληση της Τουρκίας με τα δολάριά σας. Αυτή είναι η απόφασή μας.» Σαβούσογλου  υπ.Εξ.Τουρκίας
Την οργή του για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξέφρασε μάλιστα και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε Οίκο του ψέματος τα Ηνωμένα Έθνη.«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσά μας και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε εκεί, όπως θα συνεχίσουν ξένες πρεσβείες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να μεταφέρονται στην Ιερουσαλήμ. Γράψτε κάτω αυτό που είπα, διότι αυτό θα συμβεί.»
Νέα διπλωματική απομόνωση για την αμερικανική κυβέρνηση, με φόντο την Ιερουσαλήμ. Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σε συνεδρία της ψήφισμα καταδίκης της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ από την Ουάσινγκτον. 

Έντονη αναμένεται η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χθες προειδοποιούσε τα κράτη που θα ψηφίσουν εναντίον του ότι θα διακόψει κάθε οικονομική βοήθεια που τους παρέχει. Ως το αντίπαλο δέος της Ουάσινγκτον επιχειρεί, εκμεταλλευόμενη τις εξελίξεις, να εμφανιστεί η Αγκυρα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διαμηνύει σήμερα ότι ο τουρκικός λαός δεν εξαγοράζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

2017-12-21_T174336_Z_419281605_RC1622_A5_BCD0_RTRMADP_3_USA-_TRUMP-_IS
18877992


Οι διπλωματικές πιέσεις που άσκησε τα τελευταία 24ωρα η αμερικανική κυβέρνηση προς τα κράτη της Γ.Σ του ΟΗΕ, έπεσαν στο κενό. Το ψήφισμα, το οποίο καταδικάζει την αμερικανική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ εγκρίθηκε με 128 ψήφους υπέρ και μόνο 9 κατά. 35 κράτη τήρησαν αποχή.

Screen_Shot_2017-12-21_at_9.23.56_PM_copy


Το ψήφισμα, παρότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, η επικύρωσή του από την πλειοψηφία των 193 κρατών της Γ.Σ έχει πολιτική βαρύτητα στο διπλωματικό γίγνεσθαι και φανερώνει την απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών στο εν λόγω ζήτημα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι σύμμαχοι κλειδιά της Ουάσινγκτον όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιαπωνία ψήφισαν εναντίον των συμφερόντων της.
Μέχρι την υστάτη, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπάθησε με προειδοποιήσεις να αλλάξει τις ισορροπίες, απειλώντας ότι θα διακόψει την οικονομική βοήθεια που παρέχει σε όσες χώρες ψηφίσουν εναντίον του «Παίρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια και μετά ψηφίζουν εναντίον μας. Λοιπόν, θα παρακολουθούμε αυτές τις ψήφους. Ας ψηφίσουν εναντίον μας. Θα εξοικονομήσουμε πολλά (χρήματα). Δεν μας νοιάζει.»
Την οργή του για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξέφρασε μάλιστα και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε Οίκο του ψέματος τα Ηνωμένα Έθνη.
 «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσά μας και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε εκεί, όπως θα συνεχίσουν ξένες πρεσβείες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να μεταφέρονται στην Ιερουσαλήμ. Γράψτε κάτω αυτό που είπα, διότι αυτό θα συμβεί.»
Το ψήφισμα στην Γ.Σ κατέθεσε η Τουρκία, η οποία έστειλε μάλιστα στη συνεδρία και τον ΥΠΕΞ της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Άγκυρα, συνεχίζει να θέλει να παρουσιάζεται ως το αντίπαλο δέος της Ουάσινγκτον στο εν λόγω ζήτημα, με τους πολιτικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για μια προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναγάγει το ζήτημα σε προσωπική σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Κάτι που διαφαίνεται εξάλλου και από τις σημερινές προβοκατόρικες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.


View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Today, the international community once again showed that dignity and sovereignty are not for sale.  and all other co-sponsors thank every country that supported  resolution on Palestine.
«Κύριε Τραμπ, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε την δημοκρατική βούληση της Τουρκίας με τα δολάριά σας. Αυτή είναι η απόφασή μας.»
Και κάλεσε όλα τα κράτη του κόσμου να μην ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους για μια χούφτα αμερικανικά δολάρια.




No comments:

Post a Comment

wibiya widget