Tuesday, December 26, 2017

Βερολίνο: Κοινός ναός για Εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους

 Το ΒΗΜΑ:Ο «Οίκος του Ενός» 
θα ανοίξει τις πύλες του το 2018


Την κατασκευή της Οικίας του Ενός έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Βερολίνου «Kuehn Malvezzi», το σχέδιο του οποίου (εδώ σε ψηφιακή απεικόνιση) χαρακτηρίζεται από έναν πύργο ύψους 44 μέτρων και θυμίζει φρούριο.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΕΦΗΜΕΡΙΣ"  ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ
Για όσους ακόμα ζουν το όνειρό τους και ονειρεύονται .."οθοδοξίες,μαρμαρωμένους βασιλιάδες ,κόκκινες μηλιές,πράσινα άλογα "..  προφητείες Παίσιου και άλλων ...αγίων ,τυχοδιωκτών και διαταραγμένων μυαλών,,, καιρός να προσγειωθούν.. Απο την ώρα που οι Εβραίοι μετέφρασαν τη θρησκεία τους(ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ) στην Ελληνική Γλώσσα  ένα και μοναδικό στόχο είχαν στο νου τους : Κάποια μέρα να την καταστήσουν παγκόσμια!!
Φαίνεται πως αυτη η ώρα έφτασε..Τα παραμύθια τους  που τόσους αιώνες μας πλασάρουν και ακούγονται καθημερινά σε ισλαμικούς και χριστιανικούς ναούς περί Αβραάμ,Ισαάκ και Ιακώβ ήρθε η ώρα να γίνουν κύρια θρησκεία στο ΧΡ ΙΣΛΑΜ (+ Χριστιανισμό και Ισλαμισμό.) ¨Ηδη  όλα πια είναι έτοιμα .. "τα όσα τραβάμε σήμερα στην Ευρώπη με τη μεταφορά ισλαμιστών,αυτό το σκοπό 'εχουν,να κάνουν τη ζωή μας αφόρητη και να δεχτούμε την κοινή Ιουδαική θρησκεία για να ηρεμήσουμε " έγραψε πρόσφατα ο γνωστός Αιγύπτιος  ποιητής Άδωνις  που ζεί στην Γαλλία..
Ο Ναός του Σολομώντος είναι έτοιμος στον Καναδά και η Ιερουσαλήμ ήδη αναγνωρίστηκε απο κάμποσες χώρες με πρώτη και καλύτερη την Αμερική . Περισότερα  απο την ΕΦΗΜΕΡΙΣ προσεχώς.  Σημερα μεταφέρουμε μια είδηση που δημοσιεύτηκε στις  18/06/2014 17:10 στην εφημερίδα Το ΒΗΜΑ  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=607139 και κρίνεται μόνοι σας  τα περι κρ'ισεώς μας,μνημόνια και την αναταραχή στην Ευρώπη και αλλού.


Το ΒΗΜΑ
Βερολίνο: Κοινός ναός για Εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους
Την ώρα που σε διάφορα μέρη του κόσμου η θρησκευτική μισαλλοδοξία πυροδοτεί συγκρούσεις, στο Βερολίνο διδάσκουν την ανεξιθρησκία και την θρησκευτική ανεκτικότητα. Το 2018 θα ανοίξει τις πύλες του ο «Οίκος του Ενός», ένας κοινός ναός προσευχής για Εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, για τους πιστούς, δηλαδή, των τριών μεγαλύτερων μονοθεϊστικών θρησκειών. Οι εργασίες εκσκαφής των θεμελίων ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες. Το κόστος υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 100% από δωρεές.


Εμπνευστής του σχεδίου είναι η οργάνωση «Ο Οίκος Προσευχής και Μαθητείας της Petriplatz του Βερολίνου», στην οποία συμμετέχουν η Εβραϊκή Κοινότητα του Βερολίνου, το εκκλησιαστικό κολέγιο Αβραάμ Γκάιγκερ του Πότσδαμ, το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και η Οργάνωση St. Petri-St. Marien της γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.

«Το Βερολίνο είναι μία πόλη που έχει δεχτεί πολλά τραύματα, αλλά ταυτόχρονα εδώ έχουν συντελεστεί και θαύματα», δήλωσε ο Ραβίνος Τοβία Μπεν Τσορίν, ενώ ο Γκρέγκορ Χόμπεργκ, ιερέας της Ευαγγελικής Εκκλησίας και πρόεδρος της οργάνωσης, τονίζει ότι «το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργηθεί ένα μείγμα διαφορετικών θρησκειών, αλλά να μάθουμε πώς να προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Ο«Οίκος του Ενός» θα ανεγερθεί στη συνοικία Mίτε, στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, ο παλαιότερος χριστιανικός ναός της πόλης που χρονολογείται από το 1350. Ο ναός, που θα διαθέτει έναν πύργο ύψους 44 μέτρων που θα θυμίζει φρούριο, δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του.

Έχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για Εβραίους, οι οποίοι θα ενώνονται με έναν θολωτό διάδρομο δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας και διοργάνωσης κοινών τελετών και εκδηλώσεων.

«Ο τέταρτος χώρος αποτελεί δημόσιο χώρο μεταξύ των τριών θρησκειών. Είναι ένας χώρος για κατανόηση και συζήτηση. Ο διάλογος έχει να κάνει εν μέρει και με ένα είδους περιορισμού. Το έργο στοχεύει επίσης στην ανάδειξη και των διαφορών», εξηγεί ένας από τους αρχιτέκτονες, ο Γουίλφριντ Κιούν επισημαίνοντας με νόημα πως «ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι».

«Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ένα μέλλον όπου η θρησκευτική διαφορετικότητα θα αποτελεί τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση», εξηγεί ο ιμάμης Καντίρ Σαντσί.

1 comment:

  1. Καμια εκπληξη για εμας τους Ελληνες Εθνικους τα σκατα ολλα καταληγουν στον ιδιο βοθρο

    ReplyDelete

wibiya widget