Wednesday, December 20, 2017

Η Uber αντιμετώπισε πλήγμα, καθώς το δικαστήριο της ΕΕ λέει ότι θα ρυθμιστεί όπως τα ταξί

Η App Uber παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς και μπορεί να ρυθμιστεί όπως τα παραδοσιακά ταξί, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Τετάρτη 20/12/17 σε μια απόφαση ορόσημο που θα καθορίσει τους κανόνες που η Uber και οι αντίπαλοί της πρέπει να σεβαστούν στην Ευρώπη.

ΑΘΗΝΑ.Ο Σπίρτζης δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος από την απόφαση για την Uber 

)))))))))))))))))))))))))))))))))

Βασικά σημεία:

  • Η υπόθεση του Δικαστηρίου αποτελεί καταγγελία από την ισπανική ένωση οδηγών ταξί
  • Η Uber λειτουργεί ήδη βάσει του δικαίου των μεταφορών στις περισσότερες χώρες της ΕΕ
  • Ο Uber αγωνίζεται τώρα με νομική μάχη για να λειτουργήσει στο Λονδίνο
"Η υπηρεσία που παρέχει η Uber που συνδέει άτομα με μη επαγγελματίες οδηγούς καλύπτεται από υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών", δήλωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ECJ) κατά τη διάρκεια της απόφασης.
"Τα κράτη μέλη μπορούν, επομένως, να ρυθμίσουν τους όρους παροχής αυτής της υπηρεσίας", ανέφερε.
Η Uber - η οποία συγκρούστηκε με τοπικούς και εθνικούς ρυθμιστικούς φορείς στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε εδώ πριν από έξι χρόνια - υποστήριξε ότι ήταν απλώς μια ψηφιακή εφαρμογή που ενήργησε ως διαμεσολαβητής μεταξύ οδηγών και πελατών που αναζητούσαν μια βόλτα και έτσι έπρεπε να εμπίπτουν σε αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ για τις επιγραμμικές υπηρεσίες.
Η υπόθεση ακολουθεί μια καταγγελία από επαγγελματική ένωση οδηγών ταξί στη Βαρκελώνη ότι οι δραστηριότητες της Uber στην Ισπανία αποτελούσαν παραπλανητικές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό από τη χρήση μη επαγγελματικών οδηγών από την Uber - μια υπηρεσία Uber καλεί την UberPOP.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δήλωσε ότι η Uber "ασκεί αποφασιστική επιρροή στις συνθήκες υπό τις οποίες οι οδηγοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους" και ότι χωρίς την κινητή εφαρμογή Uber "τα άτομα που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αστικό ταξίδι δεν θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν αυτοί οι οδηγοί".
Η απόφαση δεν είναι πιθανό να έχει άμεσο αντίκτυπο στις δραστηριότητες της Uber στην Ευρώπη, όπου ήδη λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους για τις τοπικές μεταφορές και έχει περιορίσει τη χρήση των υπηρεσιών χωρίς άδεια, όπως το UberPOP.
"Η απόφαση αυτή δεν θα αλλάξει τα πράγματα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη στο πλαίσιο του δικαίου των μεταφορών", ανέφερε εκπρόσωπος της Uber σε δήλωση.
"Όπως είπε ο νέος μας Διευθύνων Σύμβουλος, είναι σκόπιμο να ρυθμιστούν υπηρεσίες όπως το Uber και έτσι θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τις πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
"Αυτή είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας μπορεί να βρει μια αξιόπιστη βόλτα με το πάτημα ενός κουμπιού".
Ο γίγαντας του Silicon Valley βρίσκεται στη μέση μιας νομικής μάχης για το δικαίωμά του να λειτουργεί στο Λονδίνο, τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή του αγορά.
Reuters,ABC 

AΘHNA.  Απόλυτα δικαιωμένος δηλώνει 
ο Σπίρτζηςαπό την απόφαση για την Uber 
Απόλυτα δικαιωμένος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Uber και ομοειδών της εταιρειών δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
«Τώρα να απευθυνθείτε στον κύριο Μητσοτάκη και τα στελέχη του να σας κάνουν δηλώσεις και όχι σε μένα», είπε ο κ. Σπίρτζης.
Με την απόφαση αυτή, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «αποδεικνύεται ποιοι θέλουν την Ελλάδα μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ποιοι τη θεωρούν αποικία και ψωροκώσταινα».
Ο κ Σπίρτζης επικρίθηκε έντονα το περασμένο καλοκαίρι από στελέχη της ΝΔ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλατφορμών εξεύρεσης ταξί.
Οπως διευκρίνισε ο υπουργός το νομοσχέδιο έχει περάσει από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.


 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget