Sunday, December 17, 2017

O Μέγας Αλέξανδρος και η προσφορά του στην ανθρωπότητα


Μία άγνωστη ομιλία του γράφοντος για τον Μέγα Αλέξανδρο, την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2003, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου Αθηνών εις εκδήλωση προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου τιμήθηκαν, πέραν του γράφοντος, και η εξαίρετη Ελληνίδα αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σουβαλτζή!..
«Πατριώτισσες και Πατριώτες, 
Έλληνες και Ελληνίδες,
Αισθάνομαι την ιεράν υποχρέωσιν να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας την «Πολιτείαν των Ελλήνων» και προσωπικώς τον επιστήθιο φίλο και συνεργάτη μου κ Δημοσθένη Λιακόπουλο για την εξαιρετική τιμή πού επεφύλαξε στο πρόσωπό μου…Η τιμή, όμως, δεν ανήκει σε μένα. Το χρέος μου κάνω. Η τιμή ανήκει σε σας, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, πού ήρθατε σήμερα εδώ για να τιμήσετε τον Μέγιστο όλων των Ελλήνων!…Την θρυλική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!.. Του στρατηγού όλων των εποχών!… Του ανθρώπου που η φήμη του ακόμη και σήμερα φτερουγίζει παντού για να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδος και της αισιοδοξίας για το αύριο!..
Ναι!.. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν υπήρξε μόνον στρατηγός!.. Δεν υπήρξε μόνον μέγας στρατηλάτης!.. Υπήρξε, πέραν των άλλων, και ένας μέγας οραματιστής, πού ήθελε μια Ελλάδα να επεκτείνεται στα βάθη του κόσμου για να εκπολιτίση την ανθρωπότητα!… Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, όπου πήγαινε, έκτιζε κι από μία πόλη!… Εβδομήντα (70) συνολικά πόλεις, που έφεραν το όνομά του (Αλεξάνδρεια), εστόλιζαν την Ασία και ολόκληρη σχεδόν την Ανατολή μέχρι την Αλεξάνδρεια την εσχάτη!…Ακόμη και σήμερα τα ερείπιά τους φωτίζουν τον κόσμο και δεν τον συσκοτίζουν, όπως κάνουν οι πολεμικές μηχανές του κάθε πλανητάρχη!.. Το γράφουν οι ιστορικοί, το λέγουν κι οι αρχαιολόγοι, όπως η Λιάνα Σουβαλτζή, που μας εθύμισε με τις ενέργειές της τα λόγια του Ιησού Χριστού: «Αν σιωπήσουν οι άνθρωποι, θα λαλήσουν οι πέτρες»!.. («Oι λίθοι κεκράξονται»)!… (Λουκάς 19, 40). Αν αυτό δεν λέγεται πολιτισμός, τότε πώς λέγεται;
Το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος προσέφερε πολιτισμό και εξανθρώπιζε τους ανθρώπους δεν το λέγομεν μόνον εμείς, αλλά και όλοι σχεδόν οι αρχαίοι ΄Ελληνες ιστορικοί. Ας ακούσωμε για λίγο τον Πλούταρχο, που λέει στο «Περί Αλεξάνδρου Τύχης ή Αρετής» ( 5), ότι ο Αλέξανδρος εδίδαξε:
«…τους Υρκανούς να συνάπτουν νόμιμους γάμους, τους Αραχωσίους να καλλιεργούν τη γη τους, τους Σογδιανούς έπεισε να τρέφουν και όχι να φονεύουν τους γέροντες γονείς τους, τους Πέρσες να σέβωνται τις μητέρες τους και να μην τις νυμφεύωνται, τους Ινδούς να λατρεύουν τους θεούς της Ελλάδος, τους Σκύθες να θάβουν και όχι να τρώνε τους νεκρούς των…» !
Αν αυτό δεν λέγεται πολιτισμός, τότε πώς λέγεται;
Ωρισμένοι μικρόνοες και μικρόψυχοι, πραγματικοί νάνοι της σκέψεως, για να μη τους χαρακτηρίσω αλλοιώς, θέλοντας να πλήξουν τον Μέγα Αλέξανδρο, και μη δυνάμενοι να πλησιάσουν το απλησίαστο πνεύμα του, προσπάθησαν να τον πλήξουν από την μέση και κάτω!…Και τι επινόησαν οι σκοτεινοί εγκέφαλοι; ΄Οτι (τάχα μου, τάχα μου) ο θρυλικός Στρατηλάτης ήταν, λέει … αμφίφυλος!
Για να δικαιολογήσουν, μάλιστα, τα αδικαιολόγητα, κατέφυγαν στους «Δειπνοσοφιστές» του Αθήναιου για να δουν την αναφοράν στο πείραμα της μητρός του Ολυμπιάδος αλλά και του Φιλίππου, που του έστειλαν, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, την περίφημη Εταίρα Καλλιξείνα, για να δουν αν ο γιος τους ήταν, λέει, ανδρόγυνος ή μη, την οποίαν, βεβαίως, ο Μέγας Αλέξανδρος απέφυγε!
Κι όμως!… Αυτήν την νεανικήν εγκράτειαν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ευλογεί ακόμη και η σημερινή Εκκλησία μας, κάποιοι την εξέλαβαν ως … αδυναμία!.. Με τέτοιο μυαλό να κοιμούνται!… Τους το απέδειξε αργότερα όταν πήρε την Ρωξάνη, όταν έκανε παιδιά, όταν είχε δίπλα του περικαλλέστατες και υψηλής νοημοσύνης Εταίρες, όπως η Θαΐδα, όταν σεβάστηκε την γυναίκα του Δαρείου κλπ κλπ κλπ.
Ω! νοσηροί εγκέφαλοι, δεν βρήκατε τίποτε άλλο να επινοήσετε, που μας είπατε ότι ήταν (τάχα μου) ο Αλέξανδρος ήταν από τούτο, ότι (τάχα μου) ήταν από κείνο, αλλά δεν μας είπατε ποτέ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος παραλίγο να φθάση στο … Πεκίνο !!!..
Ναι!… Είναι οι γνωστοί κύκλοι της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, οι οποίοι, στο όνομα της Παγκοσμιοποιήσεως, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν κάποια ευχολόγια του θρυλικού Στρατηλάτου, εις την Ωπιν, για να του «κολλήσουν την ρετσινιά» του πρώτου – δήθεν- οπαδού της παγκοσμιοποίησης, επινοώντας ακόμη και (άκουσον, άκουσον!) «Όρκους» του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ άλλα πράγματα αναφέρει ο Αρριανός για τον Αλέξανδρο στην Ώπη!… Διαβάστε τι είπε ο θρυλικός Στρατηλάτης στους Μακεδόνες στρατιώτες του και τότε θα καταλάβετε ποια ήταν η πραγματική πολιτική και στρατηγική σκέψις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήθελε παντού μια πιο δυναμική και αποφασιστική επιβολή της δικής του πολιτικής, ώστε να επιτύχη του εκπολιτιστικού του σκοπού, που δεν ήταν άλλος από τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου και της επανελληνίσεώς του!..
Έ, όχι, Κύριοι!… Άλλο οικουμενική σκέψις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πού ήθελε έναν άνθρωπο πολιτισμένο και χρήσιμο στον συνάνθρωπό του, και όχι μια άβουλη αριθμομηχανή, του Νέου Ανθρώπου, που μας ετοιμάζετε στα εργαστήριά σας και πού θα εξυπηρετή όχι τον άνθρωπο, αλλά τις δικές σας τσέπες!… Φτάνει πια!… Αντιστεκόμαστε ειρηνικά γιατί:
Μας αφαιρέσατε το δικαίωμα στην πίστη, μας αφαιρέσατε το δικαίωμα στην πατρίδα, δεν θα μας αφαιρέσετε και το δικαίωμα να πιστεύουμε στον Μέγα Αλέξανδρο, πού έκανε την Ελληνική Γλώσσα όργανο του πανανθρωπίνου πολιτισμού και όχι σκουπίδι της δικής σας ιστορίας!…
Μόλις χθες (και το καταγγέλλω ως παράπονο, χωρίς πολιτική αιχμή, αφού άλλος είναι ο ρόλος μου), άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά και είδα με τα ίδια μου τα μάτια τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ Σίλβιο Μπερλουσκόνι να λέη στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ Κώστα Σημίτη: « Κρίμα, πού σπούδασα 5 ολόκληρα χρόνια Αρχαία Ελληνικά και δεν καταλαβαίνω τα Νέα Ελληνικά»!
Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, Κύριοι; Πήραν το ομορφότερο μνημείο πού άφησε ποτέ ο άνθρωπος πάνω στη γη, την Ελληνική Γλώσσα, που ο Μέγας Αλέξανδρος την διέδωσε παντού, και κάποιοι ταγοί την γελοιοποιούν και την υποβιβάζουν, ως προσκυνημένοι δούλοι του Διεθνούς Κεφαλαίου, για να επιτύχουν την υποταγή του Έλληνος ανθρώπου στην νέα δουλεία, την ηλεκτρονική αιχμαλωσία!
Πολέμησαν και πολεμούν τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί, κατά το κοινώς λεγόμενο, «τους χαλάει τη μανέστρα»!…
Καταστρέφουν την Εκκλησία του Χριστού, διότι ο Μέγας Αλέξανδρος, σύμφωνα με τον Χρήστο Ζαλοκώστα, ήταν ένας μεγάλος πρόδρομος του Χριστιανισμού!.. Είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα θα τον δούμε πολλές φορές εικονογραφημένο μέσα στα μοναστήρια και τις ελληνικές εκκλησίες; Διαβάστε το βιβλία μου και θα καταλάβετε!..
Ακόμη και η δική τους Σίβυλλα, η Σίβυλλα η Σαμβήθη, (Χαλδαία ή Περσίς ή Εβραία - όπως θέλετε την αποκαλείτε), σύμφωνα με τον Σχολιαστήν του Πλάτωνος, μπαίνοντας μέσα στην Κιβωτό μαζί με τα παιδιά του Νώε, προέβλεψε όχι μόνον την πυργοποιίαν και την διαίρεσιν των γλωσσών, αλλά και τον ερχομό στη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι η ίδια η Παλαιά Διαθήκη κάνει πληθώρα αναφορών, προφητικών και μη, στον Βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο, με αποτέλεσμα ν’ αναγκασθή ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κκ Σπυρίδων να χαρτογραφήση όλα αυτά τα στοιχεία της Γραφής, πού αποδεικνύουν όχι μόνον την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του οποίου η ρίζα, κύριοι Σκοπιανοί, δεν είναι μόνον η Μακεδονία, αλλά και μίαν άλλη γωνιά της ελληνικής γης, όπως το Άργος της Πελοποννήσου, απ’ όπου ξεκίνησαν οι πρόγονοί του οι Τημενίδες, σύμφωνα με πολλούς Έλληνες και ξένους ιστορικούς!…Τι θα πήτε τώρα; Ότι κατάγεσθε και από την Πελοπόννησο;
Κλείνοντας, να θυμίσω δύο ακόμη στοιχεία, πού αφορούν τον Μέγα Αλέξανδρο και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα σας συγκλονίσουν::
Ξέρετε ότι, Ερυθρά θάλασσα δεν είχαν μόνον οι Εβραίοι, αλλά και οι Έλληνες;
Έ, λοιπόν, Κύριοι, ο Αρριανός αναφέρει ότι στο Ακρωτήρι των Χελιδονιών, στην Παμφυλία της Μικράς Ασίας, κάποια στιγμή τα νερά της θαλάσσης παραμερίσθηκαν και πέρασε ολόκληρος ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου!… Μάλιστα, ο Μέγας Αλέξανδρος, θεώρησε αυτό θεϊκό σημείο και, σύμφωνα με τον Αρριανό, η διάβασις του στρατού έγινε εύκολος και ταχεία!… (Ανάβασις Αλεξάνδρου, Κεφάλαιο 26ον).
Εάν δε αληθεύει και η πληροφορία, πού θέλει να λέει ότι σώζεται σε κάποιο απ’ τα χιλιάδες αρχαία ελληνικά χειρόγραφα πού έχουν καταχωνιάσει οι επιτήδειοι στα «συρτάρια της γης», ο συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ Αλεξάνδρου και Δαρείου, λίγο πριν ο Πέρσης αυτοκράτωρ εγκατάλειψη με το άρμα του την μάχη, αντιλαμβάνεσθε τι θα συμβεί αν μάθουμε πώς έγινε η μεγάλη σύγκρουσης Ελληνικής και Περσικής Αυτοκρατορίας και ποιοι κρύβονταν πίσω απ’ αυτήν, πού ήθελαν, μέσα σε μία ημέρα την καταστροφή του Ελληνισμού!..
Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ!... » (*)
-------------------------------------------------------
(*) Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομιλία αυτή δεν κατέστη δυνατόν να εκφωνηθεί ολόκληρη διότι το προεδρείο ήθελε να δώσει χρόνο (και μάλιστα αρκετό) στον  ... κ. Γιώργο Καρατζαφέρη!!

sakketosaggelos.gr

1 comment:

  1. για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα στα Ελληνικά ...
    https://sites.google.com/site/philosofiaellinikiarhaia/e-gymne-aletheia---edo-einai-e-apodeixe-oti-e-makedonia-einai-pragmatika-ellenike-oi-meionotetes-sten-proen-giounkoslabike-demokratia-tes-makedonias-f-y-r-o-m-pgdm-o-plethysmos-tes-f-y-r-o-m-pgdm-einai-mia-amorphe-slabike-maza-choris-anaptygmene-ethnike-syneidese-monkeydonians-mporeite-na-pate-na-klapsete
    Η ΓΥΜΝΉ ΑΛΉΘΕΙΑ - Εδώ είναι η απόδειξη ότι η Μακεδονία είναι πραγματικά Ελληνική. Οι μειονότητες στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας F.Y.R.O.M. (ΠΓΔΜ). Ο πληθυσμός της F.Y.R.O.M. (ΠΓΔΜ) είναι μια άμορφη Σλαβική μάζα χωρίς αναπτυγμένη Εθνική Συνείδηση. Monkeydonians μπορείτε να πάτε να κλαψετε :)
    =
    for more information please visit the following web page ...
    https://sites.google.com/site/philosophygreekancient/the-naked-truth---here-is-the-proof-that-macedonia-is-really-greek-the-minorities-in-the-former-yugoslav-republic-of-macedonia-f-y-r-o-m-fyrom-the-population-of-f-y-r-o-m-fyrom-is-an-amorphous-slavic-mass-without-a-developed-national-consciousness-monkeydonians-can-go-cry
    THE NAKED TRUTH - Here is the Proof that Macedonia is Really Greek. The Minorities in the Former Yugoslav Republic Of Macedonia F.Y.R.O.M. ( FYROM ). The population of F.Y.R.O.M. ( FYROM ) is an amorphous Slavic mass without a developed national consciousness. Monkeydonians can go cry :)
    =
    “The Macedonians invaded and conquered Skopje, but Alexander conquered Iran and Afghanistan as well. None of these two other countries ever claimed to be Macedonia,”. “Amphipolis is in Macedonia, Vergina is in Macedonia and Macedonia is in Greece. To claim the opposite is so ridiculous. It is like saying that Jesus went to America..”
    =
    If Greece accepts “Macedonia” does that mean that I have to accept a non-Greek Alexander? For the sake of historical accuracy, it must be understood that Macedonia was and is Greek.
    =
    Denko Malevski was the first minister of foreign affairs of FYROM after the recognition of his country independence.
    Another former politician of FYROM who admits the fabrication of his Country.
    As far as Alexander and his place in the history of the country, Malevski acknowledges that is probably the result of political planning, rather than historical tradition.
    “The idea that Alexander the Great belongs to us was in the minds of some outsider groups only.
    These groups were insignificant in the first years of our independence, but the big problem is that the old Balkan Nations they have been used in to legitimize themselves through their history.
    In the Balkans to be recognized as a Nation you need to have a history of 2,000 to 3,000 years old.
    Since you made us to invent a history … WE INVENTED IT !!!!!!!!!!
    ==
    Kiro Gligorov:- “We are Slavs who came to this area in the sixth century ... we are not descendants of the ancient Macedonians" …(The former President of The FYROM)
    Kiro Gligorov:- "We are Macedonians but we are Slav Macedonians. That's who we are! We have no connection to Alexander the Greek and his Macedonia… Our ancestors came here in the 5th and 6th century" ……(The former President of The FYROM)
    ==
    FYROM is Bulgaria. FYROMians are Bulgarians brainwashed to hate Bulgaria and to think they're a separate ethnic group. THEY'RE NOT! They speak a dialect of Bulgarian! THEY ARE SLAVS, THEY ARE BULGARIANS! Alexander the Great was GREEK!! Tsar Samuel was BULGARIAN!!!?
    FYROM should be called "Western Bulgaria", not Macedonia. They are slavs, ancient macedonia was a greek kingdom and they were not slavs.?
    Slavs and Albanians should feel proud for their origin no need to steal anything ,,,History and names ... PS they will soon rename the Airport "Maria Tereza" and will remove the fake statue of Alexander the Great?.
    LONG LIVE TITO .HE BAPTAISED THEM MAKEDONIANS, POOR SOUTHSLAVIC NATION!!?
    It would be more accurate as F.Y.R.O.Mongolia?, or Vardarskians ?, and the people of the country Newbies ?
    ==

    ReplyDelete

wibiya widget