Tuesday, March 5, 2019

Φτύστε τους. Πάπας Φραγκίσκος: Τα σκάνδαλα παιδεραστίας θυμίζουν τις ανθρωποθυσίες των παγανιστών

Η «οργή του Θεού» θα πέσει πάνω στους κληρικούς που είναι ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση διαμήνυσε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στο Βατικανό, με την οποία ολοκληρώθηκε η σύνοδος για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που είχε συγκαλέσει ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στην ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος συνέκρινε την παιδεραστία στους κόλπους της Εκκλησίας με τις ανθρωποθυσίες που τελούσαν ορισμένες παγανιστικές θρησκείες και δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στις πρακτικές συγκάλυψεις των σεξουαλικών σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται καθολικοί ιερείς.
«Το έργο μας με έκανε να συνειδητοποιήσω για μία ακόμη φορά πόσο ολέθρια είναι η μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, η οποία, ιστορικά, είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο φαινόμενο σε όλους τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες.
»Η πράξη αυτή μου θυμίζει την μοχθηρή θρησκευτική πρακτική που κάποιες κουλτούρες εφάρμοζαν κάποτε τακτικά: της θυσίας ανθρώπινων πλασμάτων, και συχνά παιδιών, σε παγανιστικές τελετές».
«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε με ταπεινότητα και κουράγιο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το μυστήριο του κακού, που χτυπά με την μεγαλύτερη βιαιότητα τους πιο ευάλωτους, γιατί είναι πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Ιησού» επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας σε επισκόπους από όλον τον κόσμο, που είχαν συγκεντρωθεί στο Βατικανό.
Όπως τόνισε, «η δικαιολογημένη οργή των πολιτών αντανακλά την οργή του Θεού, ο οποίος νιώθει προδομένος και προσβεβλημένος» από όσους διαπράττουν αυτές τις ανόσιες πράξεις.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget