Wednesday, October 2, 2019

Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου: Με νέα σερβικά κανόνια η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 59η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης που άρχισε στις έντεκα το πρωί στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πολιτική ηγεσία.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Φέτος για πρώτη φορά παρίστατο στην παρέλαση και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σερβίας και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας Aλεξάνταρ Βούλιν, καθώς η Εθνική Φρουρά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της απόκτημα, τα σερβικά πυροβόλα NORA Β-52. Πρόκειται για το Nora-B52 155 mm σερβικής κατασκευής και προέλευσης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, στις 12 και μισή ο Πρόεδρος παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο δεξίωση προς τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη λειτουργικής λύσης.

Δείτε σε βίντεο την παρέλαση:


No comments:

Post a Comment

wibiya widget