Wednesday, October 30, 2019

Νίκος Κοτζιάς: Με αυτά που λένε οι κυβερνητικοί δίνουν επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας (βίντεο)ΤWΕΕΤ


Ο Νίκος Κοτζιάς παρενέβη την Τρίτη τηλεφωνικά στο Kontra Channel, καταγγέλοντας ως ψέμματα τα όσα έλεγε στο πάνελ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Επί της ευκαιρίας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πολύ αυστηρά προειδοποίησε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να προσέχουν τι λένε όταν ασκούν μικροπολιτική πάνω στα εθνικά θέματα, διότι «όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας σε οποιαδήποτε διεθνή διαπραγμάτευση ή διαιτησία ή δικαστήριο πάμε.

»Οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας δεν καταλαβαίνουν ότι υιοθετώντας τις θέσεις της άλλης πλευράς, από το αλβανικό, το κυπριακό, μέχρι τη Βόρεια Μακεδονία, ισχυροποιούν τους ακραίους ανθελληνικούς κύκλους σε αυτές τις χώρες.

»Αυτά κάνουν από το πρωί με τα erga omnes, το οποίο είναι κατοχυρωμένο με το άρθρο 7, 8, 9, 10α το 11 που είναι το Σύνταγμα και υπάρχει μία διευκρίνηση μόνο για το 10β που αφορά παλιά έγγραφα στη μεταξύ των υπουργείων αλληλογραφία, όπως εγώ μπορώ να σας φέρω αλληλογραφία στο παρελθόν της ελληνικής δημοκρατίας που ακόμα φέρεται ως Βασίλειο της Ελλάδος…».

«Μπάχαλο» στην εξωτερική πολιτική – Ψέματα για την εφαρμογή των Πρεσπών

Με ένα πολύ αυστηρό tweet ο Νίκος Κοτζιάς κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή την κυβέρνηση, για ψέματα και μπαχαλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και το θέμα που ξεκίνησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για δήθεν σύνδεση του erga omnes με την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει.

Ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε:

«Η ΝΔ έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική. Παράγει μόνο ψέματα.
»Ας διαβάσει Συμφωνία Πρεσπών: άρθρα 1.7, 1.8., 1.9., 1.10α, 1.11.
»Προβλέπουν άμεσα αλλαγή ονόματος σε όλα τα έγγραφα (παλιά+νέα) και θεσμούς, ανεξάρτητα από πορεία Βόρειας Μακεδονίας σε Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνη εξαίρεση τα παλιά έγγραφα μεταξύ υπουργείων».
Δείτε το βίντεο:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget