Friday, October 18, 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έδωσε την ιεραρχική δομή ο Μίχος - "Το κόμμα ήταν αρχηγικό"

Στην πλήρη κατάρρευση της υπερασπιστική γραμμής ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως ιεραρχία εντός της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο Νικ. Μίχος. 
Αφού πρώτα άφησε έκθετο το γενικό γραμματέα του κόμματος ως προς τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο πρώην βουλευτής τώρα τον έθεσε ως τον «πρώτο» στην ιεραρχία, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο υπήρχαν εγγεγραμμένα μέλη, αλλά οι λίστες τους ήταν καταχωρημένες στα κεντρικά της Μεσογείων.
Ο Νικ. Μίχος μάλιστα, έδωσε την ακριβή ιεραρχία που υπήρχε στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πρώτος ήταν ο αρχηγός, μετά το πολιτικό Συμβούλιο, τρίτη η κεντρική επιτροπή και τελευταία τα μέλη. Έκθετο άφησε και τον Ιω. Λαγό, αφού όπως είπε, μπορεί ο ίδιος να «αναφερόμουν μόνο στο Μιχαλολιάκο, επειδή γνώριζα τον πολλά χρόνια» ωστόσο «όταν έφυγα ο υπεύθυνος έστελνε αναφορά στο Γ. Λαγό στα κεντρικά».
Ο κατηγορούμενος "άδειασε" και τον Ηλ. Κασιδιάρη, ως προς την ύπαρξη μελών, επισημαίνοντας πως στην Τ.Ο. Εύβοιας που ο Νικ. Μίχος ήταν υπεύθυνος, λειτουργούσαν διαφορετικά σε σχέση με όσα περιέγραψε το "νούμερο 2" του Νικ. Μιχαλολιάκου.
Κατηγορούμενος: Υπήρχαν και μέλη και καταστάσεις. Κάθε τοπική λειτουργούσε αυτόνομα και έδινε αναφορά στα κεντρικά. Σε όλη την Ελλάδα ίσχυε αυτό
Εισαγγελέας: Εσείς το λετε...


Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, που πήγαιναν δηλαδή στις αφiσσοκολήσεις, σε συσσίτια, σε διανομές τροφίμων, ήταν όλοι μέλη.
Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κανείς μέλος έπρεπε να είναι εγγεγραμμένος πριν το 2009 και ενεργός. Πχ ο Πανταζής, ο Πατέλης στην ΤΟ Νίκαιας, θα μπορούσε να διαγραφεί;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την τοπική μου, έστειλα λίστα στα κεντρικά ποια άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι το κόμμα είναι οικογενειακό. Τί εννοείτε;
Κατηγορούμενος: Το κόμμα ήταν αρχηγικό. Όπως σε όλα τα κόμματα, είχαν μπει συγγενείς του και είχαν σημαντικές θέσεις.
Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο Νικ. Μίχος ανέφερε για τα εξής θέματα:
- Για στρατιωτική εκπαίδευση: «Είναι ένα νόμιμο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Δεν θα βγάζαμε το μάτια μας μόνοι μας. Άλλωστε η εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις είναι πάρα πολύ σκληρή και χρονοβόρα».
- Για το ναζιστικό χαιρετισμό: «Δεν υπήρχε τέτοιος χαιρετισμό. Αν είχαν γίνει, ήταν από μεμονωμένα άτομα. Μπροστά μου ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Σε ανοιχτές συγκεντρώσεις που πήγαινα, δεν υπήρχαν ποτέ».
- Για τη σφαγή αμνοεριφίων, που του έχει αποδώσει προστατευόμενη μάρτυρας ως τρόπο εκπαίδευσης: «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Δεν ξέρω καν να σφάζω. Εγώ κρεοπωλείο είχα, δεν έσφαζα. Άλλη δουλειά η μία, άλλη η άλλη» είπε και απέδωσε τις καταγγελίες σε προσωπική αντιδικία με τον προστατευόμενο μάρτυρα.

NEWS 7/24- Αντωνία Ξυνού


No comments:

Post a Comment

wibiya widget