Monday, January 6, 2020

Χονγκ Κογκ. Φόβοι για μεταδοτική νόσος των πνευμόνων

Πανοραμική άποψη της  Καουλούν
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ενεργοποίησαν το πρόσφατα δημιουργημένο επίπεδο "σοβαρής απάντησης" το Σάββατο, καθώς οι φόβοι εξαπλώθηκαν για μια μυστηριώδη μολυσματική ασθένεια που μπορεί να έχουν φέρει πίσω οι επισκέπτες σε μια χερσόνησο κινεζική πόλη.
Έχουν αναφερθεί πέντε πιθανές περιπτώσεις ιογενούς πνευμονίας που έχουν μολύνει τουλάχιστον 44 άτομα στο Wuhan, μια εσωτερική πόλη δυτικά της Σαγκάης και περίπου 900 χιλιόμετρα βόρεια του Χονγκ Κονγκ.
Το ξέσπασμα, το οποίο εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα, αναβίωσε μνήμες της επιδημίας SARS 2002-2003 που ξεκίνησε στη νότια Κίνα και σκότωσε περισσότερους από 700 ανθρώπους στην ηπειρωτική χώρα, το Χονγκ Κονγκ και αλλού.
Το σοβαρό επίπεδο απόκρισης υποδεικνύει μέτριο αντίκτυπο στον πληθυσμό του Χονγκ Κονγκ των 7,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι το δεύτερο υψηλότερο σε ένα σύστημα τριών επιπέδων που αποτελεί μέρος ενός νέου κυβερνητικού σχεδίου που ξεκίνησε το Σάββατο για να ανταποκριθεί σε μολυσματικές ασθένειες άγνωστης αιτίας.
Το τμήμα υγείας της πόλης πρόσθεσε ένα πρόσθετο σύστημα θερμικής απεικόνισης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή για να ελέγξει τη θερμοκρασία του σώματος των αφικνούμενων επιβατών. Περισσότερο προσωπικό έχει ανατεθεί για έλεγχο θερμοκρασίας στο σιδηροδρομικό σταθμό υψηλής ταχύτητας West Kowloon που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική χώρα.
Ο ηγέτης της πόλης Carrie Lam, σε μια επίσκεψη στο σιδηροδρομικό σταθμό την Παρασκευή για να αναθεωρήσει τα μέτρα επιτήρησης της υγείας , προέτρεψε τους ταξιδιώτες που αναπτύσσουν αναπνευστικά συμπτώματα να φορούν χειρουργικές μάσκες, να ζητήσουν ιατρική βοήθεια και να αφήσουν τους γιατρούς να γνωρίζουν πού βρίσκονται. Η επιτροπή υγείας της Wuhan δήλωσε ότι 11 από τα 44 άτομα που διαγνώστηκαν με πνευμονία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση από την Παρασκευή. Όλοι έλαβαν αγωγή απομονωμένα και 121 άλλοι που είχαν στενή επαφή μαζί τους ήταν υπό παρατήρηση.
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην αγορά τροφίμων Νότιας Κίνας Seafood City στα προάστια του εκτεταμένου Wuhan, όπου οι προσφορές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, άγρια ​​ζώα που μπορούν να μεταφέρουν ιούς επικίνδυνους για τον άνθρωπο. Η επιτροπή δήλωσε ότι η αγορά έχει απολυμανθεί.
Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα ήταν ο πυρετός, με δύσπνοια και λοιμώξεις των πνευμόνων σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, ανέφερε η επιτροπή. Δεν υπήρξαν σαφείς ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο της νόσου.
Οι τελευταίες περιπτώσεις στο Χονγκ Κονγκ είναι δύο γυναίκες, ηλικίας 12 ετών και 41 ετών, που ήταν στο Wuhan τις τελευταίες 14 ημέρες, αλλά δεν φαίνεται να έχουν επισκεφθεί την αγορά τροφίμων , ανέφερε η Νοσοκομειακή Αρχή. Ήταν σε σταθερή κατάσταση και αντιμετωπίζονταν μεμονωμένα στο Νοσοκομείο Princess Margaret.
Εκτός από το SARS ή σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, το Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί και από τη γρίπη των πτηνών το 1997 και από τη γρίπη των χοίρων το 2009. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget