Monday, January 13, 2020

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Δύσκολη μέρα ξημέρωσε με πυκνό επικινδυνο καπνό. Οδηγίες για τους κατοίκους.video


ΝΆΣΑ:ΟΚΑΠΝΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
Κάνει κυκλο γύρω στη Γη!




Η Μελβούρνη έχει περιβληθεί σε πυκνό, επικίνδυνο καπνό από τις πυρκαγιές της Βικτώριας.
ABC NEWS




Η ποιότητα του αέρα στα προάστια της Μελβούρνης έχει πέσει στο χειρότερο επίπεδο σήμερα το πρωί, καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Γκίπσλαντ και το βορειοανατολικό τμήμα συνεχίζει να καλύπτει το κράτος.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το πρωί η ιστοσελίδα AirWatch της Αρχής Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), και σας μεταφέρει η εφημεριδα μας EFHMERIS , επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας ήταν «επικίνδυνα» στις περιοχές παρακολούθησης Melton, Macleod, Mooroolbark, Alphington, Box Hill, Dandenong, Brighton, Brooklyn, Footscray και Coolaroo.
Η ίδια βαθμολογία δόθηκε επίσης στις πόλεις στις πυροσβεστικές εγκαταστάσεις όπως το Omeo και το Orbost, ενώ το βορειοανατολικό τμήμα αναμένεται να βιώσει επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση αργότερα σήμερα.
Ο ιστότοπος της EPA έχει αγωνιστεί να αντιμετωπίσει την κυκλοφορία σήμερα το πρωί και έχει συντρίψει αρκετές φορές.
Ένας παγκόσμιος ιστότοπος κατάταξης πρότεινε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στα προάστια, όπως το Box Hill, είναι από τα χειρότερα στον κόσμο, πίσω από μερικές μόνο πόλεις της Ινδίας.


Το Μητροπολιτικό Πυροσβεστικό Σώμα (MFP) δήλωσε ότι κλήθηκε 192 ψευδείς ειδοποιήσεις από πυρκαγιά από τις 22:00 χθες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν λόγω του καπνού.
Πολλές υπαίθριες προαστιακές πισίνες έχουν επίσης κλείσει σήμερα το πρωί λόγω των συνθηκών καπνου και οι ιπποδρομίες στο Werribee έχουν ακυρωθεί.


Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχή με επικίνδυνη ποιότητα αέρα συνιστάται να περιορίζουν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους και να ακολουθούν προγράμματα θεραπείας εάν υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.
"Οι συμβουλές μας προς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες - άτομα με άσθμα, άτομα που είναι έγκυα, άνω των 65 ετών ή κάτω από την ηλικία των 14 ετών - είναι όπου είναι δυνατόν, προσπαθήστε να αποφύγετε τον καπνό", δήλωσε.


Οι βικτοριανές οδικές αρχές κάλεσαν τους αυτοκινητιστές να κρατήσουν τους προβολείς τους στη χαμηλή δέσμη για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να τις δουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
"Θα πρέπει να κρατάτε τα παράθυρά σας κλειστά και να ρυθμίζετε την ροή αέρα στην ανακυκλοφορία για να μειώσετε τη μυρωδιά του καπνού μέσα στο αυτοκίνητό σας", δήλωσε ο VicTraffic σε μια θέση στο Facebook.


Στη Southbank, ο ποδηλάτης Λουκά Τζόνσον είπε στο ABC ότι είχε οδηγήσει στο CBD από το Μπλάκμπερν και μόνο στο τελευταίο χιλιόμετρο είχε νιώσει τον καπνό στο στήθος του.
"Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο κακό", είπε.


Η Gayle Cowling, η οποία περπατούσε στην εργασία, δήλωσε ότι αγωνίζεται με τον αέρα, ο οποίος μύριζε και δοκιμάζει τον καπνό.
"Είναι απλά λυπηρό, με αυτό που συμβαίνει με τις πυρκαγιές ... αν αυτό είναι όπως είναι εδώ, δεν μπορώ καν να αρχίσω να φαντάζομαι τι είναι σαν γι 'αυτούς στο παχύ", είπε.
Ο τηλεφωνητής ABC Radio Melbourne, Trevor, δήλωσε ότι είχε μόνο περίπου 100 μέτρα ορατότητας σε ορισμένες περιοχές καθώς έφευγε στη Μελβούρνη από τη χερσόνησο Mornington σήμερα το πρωί.
Είπε ότι η κυκλοφορία είχε επιβραδυνθεί στα 40 χιλιόμετρα την ώρα καθώς πλησίαζε στην πόλη.
Ο πρόεδρος της ιατρικής ένωσης της Αυστραλίας Τόνι Μπατόνε, που ζει στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που δεν χρειάζεται να είναι έξω πρέπει να παραμείνουν στο εσωτερικό.
"Μπορείτε να το αισθανθείτε και μπορείτε να το δείτε και μπορείτε να το δοκιμάσετε στον αέρα", είπε.


Ο Δρ Bartone δήλωσε ότι τα μικρότερα σωματίδια ρύπανσης μεγέθους μικρότερου από 2,5 μικρά αποτελούσαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία, καθώς ήταν σε θέση να παρακάμψουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος και να εγκατασταθούν βαθιά στους πνεύμονες.
Όταν η ποιότητα του αέρα μειώθηκε σημαντικά στη Βικτώρια την περασμένη εβδομάδα, η Ambulance Victoria είδε αύξηση κατά 51% του άσθματος και των σχετικών με τη ρύπανση κλήσεων.
Οι πυροσβέστες στη Βικτώρια χρησιμοποιούν τις πιο ήπιες συνθήκες προς όφελός τους αυτήν την εβδομάδα, καθώς εργάζονται για να περιέχουν μαζικές πυρκαγιές σε όλη την περιοχή των Άλπεων, στην Ανατολική Γκίπσλαντ και στα βορειοανατολικά που έχουν κάψει 1,4 εκατομμύρια εκτάρια γης.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget