Wednesday, January 29, 2020

Έλληνας εγκλωβίστηκε για μέρες στην Κίνα λόγω του κορονοϊού (βίντεο)


Σαν «ταινία επιστημονικής φαντασίας» περιέγραψε την κατάσταση στην επαρχία Γουμπέι ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω του κορονοϊού.

Ο ίδιος βρίσκεται σε μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από τη Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».

Η επαρχία Γουμπέι, όπου βρίσκεται ο Έλληνας υπήκοος, αποτελεί το επίκεντρο του κορωνοϊού, καθώς στην περιοχή έχει καταγραφεί η πλειοψηφία των κρουσμάτων.

«Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «όλοι οι κάτοικοι εδώ, φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους» και συμπλήρωσε: «Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά».

Διαβεβαίωσε πάντως, ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, ενώ αύριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεδριάσει εκ νέου για να αξιολογήσει εάν η επιδημία συνιστά έκτακτη ανάγκη διεθνούς εμβέλειας.

Δείτε το βίντεο:


Ο χάρτης με τα κρούσματα

Κίνα

Συνολικά 5.974 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στην Κίνα και 132 ασθενείς απεβίωσαν, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι έχουν αναφερθεί στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας.

Δέκα κρούσματα καταγράφηκαν στο Χονγκ Κονγκ. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτοικοι ή είχαν επισκεφθεί την πόλη Ουχάν.

Επτά κρούσματα αναφέρθηκαν στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο. Το πρώτο εντοπίστηκε στις 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια επιχειρηματία 52 ετών, η οποία έφτασε στο Μακάο τρεις ημέρες νωρίτερα με τρένο από τη γειτονική κινεζική πόλη Ζουχάι.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget