Saturday, October 15, 2011

H Aλεξάνδρα Συμεωνίδου στη Μελβουρνη στις 6 Νοεμβρίου

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
επισκέπτεται την Αυστραλία

     

Η συγγραφέας Αλεξάνδρα Συμεωνίδου, προσκεκλημένη του Ελληνο-Αυστραλιανού Συνδέσμου Μελβούρνης και του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Μελβούρνης, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για να παραστεί  σε εκδήλωση που γίνεται προς τιμή της.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 15.00 στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης- Βικτώριας (168, Lonsdale str, 3d floor Melbourne).
Για τη συγγραφέα και το συγγραφικό της έργο θα μιλήσει η κα Ιωάννα Λιακάκου.
Η Αλεξάνδρα Συμεωνίδου είναι η γυναίκα που η ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο και που πέρασε διά πυρός και σιδήρου προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στη Ελλάδα.
Γνώρισε το γοητευτικό Σαουδάραβα σεΐχη Σάμι στο Λονδίνο και τον παντρεύτηκε. Τον ακολούθησε και έζησε μαζί του στο Ριάντ.
Αρχικά ένιωθε ότι ζούσε ένα παραμύθι, σύντομα όμως ανακάλυψε ότι ήταν φυλακισμένη σε ένα χρυσό κλουβί από το οποίο τελικά κατόρθωσε να αποδράσει.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
Στο βιβλίο Εφιαλτικές Νύχτες στην Έρημο της Αραβίας παρουσιάζεται η ζωή μιας νέας γυναίκας, κοσμοπολίτισσας και καλλιεργημένης. Η ζωή ανοίγεται μπροστά της γεμάτη υποσχέσεις. Όνειρό της να ζήσει στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι, που τόσο είχε λατρέψει…
Όμως ο έρωτας, που της κλείνει το μάτι στο πρόσωπο ενός γοητευτικού Άραβα που της υπόσχεται τον παράδεισο, θα την παρασύρει και θα εγκαταλείψει όλα τα όνειρά της…

ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ
Η Αθήνα, μετά τη σωτήρια απόδρασή της από τη Σαουδική Αραβία, θα μετατραπεί σε ορμητήριό της, όπου ύστερα από εικοσαετείς σκληρούς αγώνες προστασίας του μονάκριβου παιδιού της, καταφέρνει να αντιμετωπίσει το κατεστημένο σε έναν κόσμο που η γυναίκα μοιάζει απούσα…
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ
Ένας σύγχρονος Μίδας της Αραβίας προσπαθεί να προσελκύσει με το φανταχτερό κόσμο του τον πρωτότοκο γιο του, που ζει αθόρυβα και στην αφάνεια στη Δύση. Ο ερχομός του γιου του –καρπός του έρωτά του με την Ευρωπαία πρώην σύζυγό του– για πρώτη φορά στο Ριάντ θα αποκαταστήσει τη χαμένη υπόληψη του πατέρα, αλλά συγχρόνως θα δημιουργήσει ένα συνωμοτικό κλίμα στην υπόλοιπη οικογένεια και στα ετεροθαλή του αδέρφια, που τον βλέπουν ανταγωνιστικά και εχθρικά…
TA MYΣTIKA TOY OYPANOY
Η Ίρις, μια σύγχρονη νέα, ξεκινά από τον τόπο της για το μεγάλο ταξίδι των ονείρων της, τη Βαγδάτη. Ένα ευτελούς αξίας μα ιδιαίτερο πνευστό μουσικό όργανο που βρίσκει στην τοπική αγορά της Ανατολής θα της κινήσει την περιέργεια και θα το αγοράσει. Επιστρέφοντας στη μακρινή πατρίδα της, θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της «ασήμαντης» φλογέρας…

   Η Αλεξάνδρα Συμεωνίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ως γαλλοτραφής, ακολούθησε ανώτατες σπουδές στη Γαλλία (Γαλλική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Εξ Αν Προβάνς και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών – ΙΕΡ).
Εργάστηκε στα γραφεία του ΕΟΤ στο Παρίσι, στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.

Κατόπιν προσελήφθη στην εφημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που εγκατέλειψε για να εργαστεί ως αεροσυνοδός στη Σαούντια. Zει με το γιο της στην Aθήνα, όπου και εργάζεται ως μεταφράστρια. Σήμερα ασχολείται με τα κοινά.
Η Αλεξάνδρα Συμεωνίδου ανήκει στη Société des Gens de Lettres (Εταιρεία Γάλλων Συγγραφέων) με έδρα το Παρίσι. Έχει μεταφράσει τα έργα Ανδρομάχη και Ιφιγένεια του Ρακίνα.

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget