Friday, October 7, 2011

[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ] Το φιάσκο. Toυ Ι.Κ.Πρετεντερη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2011 στα ΝΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Κανονικά, θα έπρεπε σήμερα να γράφω για τον Στιβ Τζομπς - τον μεγάλο αυτό «οραματιστή της τεχνολογίας», για να υιοθετήσω τον τρέχοντα χαρακτηρισμό... Αλλά σε αυτήν τη χώρα, ακόμη κι αν θέλεις να αγιάσεις, δεν σε αφήνουν.
Και δεν σε αφήνουν όταν, μετά τον Ψωμιάδη, η Δικαιοσύνη προτίθεται να αφήσει ελεύθερους και τους βασικούς κατηγορούμενους του Επαναστατικού Αγώνα επειδή έληξε το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισής τους.
Μάλιστα! Αφού έκαναν μια οκταετία να τους συλλάβουν κι αφού μέσα στην οκταετία αυτή συνέχισαν ανενόχλητοι την τρομοκρατική δράση τους, αφού δηλώνουν υπερήφανοι, αμετανόητοι κι έτοιμοι να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν, η Δικαιοσύνη θα τους αφήσει ελεύθερους να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
Και λέω «η Δικαιοσύνη» διότι στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει κανείς άλλος. Η ανάκριση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2010. Αλλά οι κατηγορούμενοι δεν έφτασαν στο ακροατήριο παρά έντεκα μήνες αργότερα!
Αδιανόητο; Αδιανόητο. Φιάσκο; Φιάσκο.
Σημειώστε ότι ο εισαγγελέας χρειάστηκε πέντε μήνες(!) έως τον Μάρτιο 2011 για να καταλήξει στην πρότασή του.
Οτι άλλοι πέντε μήνες(!) έως τον Ιούλιο 2011 χρειάστηκαν για να εκδοθεί το παραπεμπτικό βούλευμα.
Κι ότι η δίκη ορίστηκε για μετά τέσσερις μήνες(!) - άρχισε στις 4 Οκτωβρίου και αμέσως διεκόπη(!) για τις 24 του ίδιου μήνα... Εν τω μεταξύ, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι θα έχουν αποφυλακιστεί.
Λυπάμαι, αλλά αν αυτό λέγεται «απονομή δικαιοσύνης», τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Διότι στην προκειμένη περίπτωση δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι και μια ανεκδιήγητη διαδικασία κράτησε αθώους ανθρώπους για τόσους μήνες στη φυλακή.
Είτε οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι και η ίδια διαδικασία θα αφήσει τους ενόχους να κυκλοφορούν ελεύθεροι ή και να ξαναεξαφανιστούν, όπως έκανε ο Ψωμιάδης...
Δεν ξέρω αν η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης, οι πολιτικοί προϊστάμενοί της αλλά και οι εκπρόσωποι των δικαστών έχουν συναίσθηση του πλήγματος που υφίσταται η εικόνα του δικαστικού σώματος από υποθέσεις σαν αυτές του Ψωμιάδη ή του Επαναστατικού Αγώνα.
Πόση καλή προαίρεση πρέπει άραγε να επιστρατεύσει ένας κοινός πολίτης για να πειστεί ότι όλα αυτά είναι συμπτωματικά και όχι στημένα; Και πόσοι κοινοί πολίτες με τόση καλή προαίρεση μπορεί να βρεθούν;
Θα μου πείτε ότι το κύρος της Δικαιοσύνης αποτελεί θεμελιώδη αξία μιας δημοκρατικής κοινωνίας κι ενός κράτους δικαίου. Πολύ σωστά. Αλλά αν το κύρος αυτό δεν το υπερασπιστούν πρωτίστως και εμπράκτως οι ίδιοι οι δικαστικοί, ποιος θα το κάνει;
Ο Ψωμιάδης ή ο Μαζιώτης;
Τον Ψωμιάδη τον θυμηθήκατε, το Σαραλιώτη που τον βγάλαν έξω προχτές τον ξεχάσατε, κε Πρετεντέρη!!! Γιατί; Συνεργός στη δολοφονία ενός 16χρονου παιδιού ήταν, δεν το θυμάστε! Και δε θυμάμαι να γράψατε κάτι για κείνες τις εξοντωτιικές- πρωτοφανείς καμπάνες πριν λίγους μήνες σε κείνα τα νεαρά παιδιά, τους "επαναστάτες με τις κατσαρολοβόμβες", που μαύρισαν την εξώπορτα του γραφείου της κας Κατσέλη...Πολύ επιλεκτικός είστε...και, βέβαια, σας αναγνωρίζω, ότι είστε δεινός σκοπευτής, ξέρετε πολύ καλά πού στοχεύετε...
Γιάννης Τζήκας7/10/2011 15:39
Το γεγονος οτι ενας πρωην βουλευτης εχει δηλωσει προ 6(;)ετιας οτι πηρε μαυρα λεφτα 1000000 μαρκα τα πηγε στο κομμα του και ακομα ειναι εξω τα λεει όλα. Επισης ο υπουργος ναυτιλιας επι "σαμινα" ειναι και παλι υπουργος γιατι προφανως "εβαλε το μαχαιρι στο κοκκαλο ειναι και αυτο μια εξηγηση για το πως λειτουργει η δημοκρατια και η δικαιοσυνη της στην Ελλαδα
Ανδρεολας Νικος7/10/2011 15:08
Να σας θυμίσω ότι στην περίπτωση της καθυστέρησης των σχολικών βιβλίων της κας Διαμαντοπούλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε αμέσως τον πειθαρχικό έλεγχο του Δικαστή του Ελεγκτικού Συνεδρίου επειδή καθυστέρησε, λέει, να βγάλει την απόφαση, ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης ζήτησε τον έλεχγο του πόθεν έσχες του Δικαστή. Στις περιπτώσεις του Μάκαρου (Ψωιμιάδη) και των ακροαριστερών "Πυρήνων", τσιμουδιά ο υπουργός, νεκρική σιγή ο Καρχιμάκης. Γιατί άραγε;; Χωρίς να υπονοώ κάτι (δεν έχω στοιχεία), απλά επισημαίνω ότι πάει πολύς καιρός που έχει να γίνει τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμπτωση;; Ή μήπως κάτι άλλο;;
Leon7/10/2011 13:32
Ταυτιζόμενος και συμπληρώνοντας τις παρατηρήσεις σας, θα προσέθετα ότι είναι κατεπείγουσα ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας: Να τροποποιήσει τον Νόμο και να κλείσει τα παραθυράκια και τις μπουκαπόρτες για τα πάσης φύσεως δικονομικά και άλλα «τερτίπια» που γεννούν τέτοια αποτελέσματα: Και συγκεκριμένα (με τροποποίηση του Νόμου): (α) Για τις περιπτώσεις Ψωμιάδηδων: Σε περίπτωση διαφωνίας Ανακριτή και Εισαγγελέα, να μην αφήνεται ελεύθερος ο κατηγορούμενος (και μετά να τον ψάχνουνε). Η διαφωνία να παραπέμπεται άμεσα σε Δικαστικό Συμβούλιο που να αποφασίζει την απελευθέρωσή του και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία. Η δε διαφωνία Ανακριτή-Εισαγγελέα, σε «περίεργες» περιπτώσεις (όπως του Ψωμιάδη), να διερευνάται περαιτέρω και για τυχόν αθέμιτο επηρεασμό της ελεύθερης βούλησης και απόφασης αυτών (π.χ. εκβιασμό κλπ). (β) Για το 18μηνο προφυλάκισης: Καταρχήν να περιοριστεί (μέχρι πλήρους αποκλεισμού) η δικονομική δυνατότητα των συνηγόρων των κατηγορούμενων (με αναβολές κλπ), να κωλυσιεργούν και να καθυστερούν την εκδίκαση των υποθέσεων. Και επειδή, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, οι καθυστερήσεις προκαλούνται από την πλευρά των κατηγορούμενων, σαν αντικίνητρο σ’αυτές τις πρακτικές, προτείνεται, με την επίδοση της κλήσης να καθορίζεται (με αντικειμενικά κατά το δυνατόν κριτήρια) η επαπειλούμενη ποινή φυλάκισης (άμεσα ενεργοποιούμενη, χωρίς αναβολές, αναστολές κλπ), σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της 18μηνης προθεσμίας για τη διεξαγωγή της δίκης..Και είναι βέβαιο ότι, επισπεύδοντος του κατηγορούμενου, δεν πρόκειται να υπάρξει περίπτωση υπέρβασης του 18μηνου.
Νίκος Κοκολάτος7/10/2011 13:15
Δεν έχετε δίκιο κύριε Πρετεντέρη! Τώρα που τους έπιασαν όλους, δεν έχουν ποιους να κυνηγάνε! Τους αφήνουν λοιπόν για να έχουν λόγο ύπαρξης. Αλλιώς φοβούνται ότι θα συγχωνευτεί η Αντιτρομοκρατική με το ΕΘΙΑΓΕ!!!!
Μια άλλη ανάγνωση...7/10/2011 12:54
Καλα το οτι αποφυλακιστηκε ο Σαραλιωτης δεν ειναι καν αξιο σχολιασμου κ/ πρετεντερη? Αυτο δηλαδη λεγεται δικαιοσυνη? εισαστε το λιγοτερο, αστειος στην αναλυση σας.
Ανώνυμος / η7/10/2011 12:35
Καλά ε.......τι να πει κανείς για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα!Εγώ λέω να αδειάσουν τις φύλακες απο τους εγκληματίες και να βάλουν μέσα τους πολιτικούς που μας κυβερνούν τόσα χρόνια....αυτή θα ήταν αληθινή δικαιοσύνη.
χαρα7/10/2011 11:38
Ως γνωστόν οι φυλακές έχουν τιγκάρει, γίνεται λοιπόν προσπάθεια να εξοικονομηθεί χώρος για το νέο κύμα των συλλαμβανόμενων δηλαδή των μικρομεσαίων μη εχόντων να πληρώσουν τα χαράτσια.
noldor7/10/2011 10:25
και, καλά, οι δικαστικοί, σίγουρα δεν αξίζουν φράγκο. Αλλά κι αυτό το πράγμα που το πληρώνουμε για υπουργό δικαιοσύνης έχει κάποια αρμοδιότητα για όλα αυτά; Μπορεί κάπως να παρέμβει ή απλώς τα διαβάζει, όπως κι εμείς, στις εφημερίδες.
Υπουργείο αδικίας7/10/2011 09:36
Ασυλία οι πολιτικοί. Ασυλία (φορολογική) οι πλούσιοι. Ασυλία και οι εγκληματίες ; Πώς να μην ... αγανακτείς ;

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget