Tuesday, October 25, 2011

Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑΡΘΕΙ ΑΠΟΨΕ..!

Του
ΧΑΡΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Ούτε ποτέ ξανά νομιζω.Μόνοι μας πλέον θα τα βγάζουμε πέρα.Θά ζησουμε για καιρό σε καθεστως μειωμένης ΕΘΝΙΚΗΣ κυριαρχίας. Εμείς οι υπερηφανοι Έλληνες την εκχωρήσαμε με την απόλυτη υπαιτιότητα μας στους Ευρωπαίους εταίρους μας.Αν ειναι όμως απαραίτητο, αυτό που δεν πραγματοποιήσαμε εμεις, να το κάνουν εκείνοι, ήτοι να δημιουργήσουν τις συνιστώσες και τις δομές μια σύγχρονης αστικής Ευρωπαικής Δημοκρατίας, απολύτως το ΠΡΟΤΙΜΩ.Από την εθνική μου μοναξιά, παρέα μόνο με το Τσίπρα, το ΠΑΜΕ και τη Χρυση Αυγή, προτιμώ την συγκυριαρχία με τους Ευρωπαίους. Αν ειναι αυτός ο δρόμος για να αισθανθούμε και πάλι αξιοπρεπείς, αν είναι ο μόνος τρόπος η  οικονομία της χώρας μεσομακροπρόθεσμα να απεξαρτηθεί από τις εσωτερικούς και εξωτερικούς πιστωτές της, αν ειναι να να απαλλαγούμε απο τα συντεχνιακα βαρίδια που τα κουβαλάμε στις πλάτες μας τόσα χρόνια..ας γίνει έτσι!
Ο τόπος για να ζήσει έχει ανάγκη από Κάθαρση. Το πολιτικό σύστημα είναι κομμάτια και θρύψαλα. Είμαστε φτωχοί, ρακένδυτοι θάλεγα όχι μόνο οικονομικά μα περισσότερο πολιτισμικά και πολιτιστικά. Ακόμα και ένα Νόμο, όπως αυτός που αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που ψηφίσθηκε από τα 4/5 του Κοινοβουλίου, που είχε την αποδοχή του 80% των πολιτών, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ήτοι οι καθηγητές και οι φοιτητές αρνούνται να τον εφαρμόσουν. Αυτή δυστυχώς ειναι η αληθεια, η αλήθεια μας...!
Από την στιγμή που εν χορδαίς και οργάνοις δεχτήκαμε να μπουμε στη ΟΝΕ γνωρίζαμε ότι ανεπιστρεπτί καταργήσαμε το εθνικό μας νόμισμα, ως σύμβολο εθνικής κυριαρχίας, ότι υπαχθήκαμε σε ενα κοινό καθεστώς οικονομικής διακυβέρνησης και δημοσιονομικής πολιτικής, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα συμπεφωνημενα του Ευρωπαικού Συμφώνου Σταθερότητας για χαμηλά ελείμματα και πληθωρισμό. Εκχωρήσαμε λοιπόν απολυτως συναινετικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, απλά πάντα είχαμε την εντύπωση ότι θα κάνουμε χρήση μόνο των προνομίων που μας έδινε αυτή η συγκυριαρχία και ουχί και των αντιστοίχων υποχρεώσεων μας..ΛΑΘΟΣ..!
Αντί από μόνοι μας να συντάξουμε και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα μας έβγαζε έκτοτε από το 2009 από την κρίση, περιμέναμε κάθε τρίμηνο από την Τρόικα να μας υποβάλλει τα δικά της μέτρα, που κάθε φορά ήταν και πιο δυσβάσταχτα, με το δεδομένο ότι ποτέ σχεδόν δεν εφαρμόζαμε τα προγενέστερα συμπεφωνημένα.Με αυτα και με εκείνα φτάσαμε ως εδώ, πληρώνοντας τα σπασμένα οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ασθενέστεροι και οι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ συνεπέστεροι.. Φτασαμε ως  εδώ επειδη ψάχνουμε πάντοτε  για ΑΛΛΟΘΙ..Παντα οι άλλοι φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι οι Εβραίοι, εμείς ποτέ..!
Μας περιμένει ακόμα πολύς πόνος, μας λέει σήμερα η Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας σε σημερινό δημοσίευμα του Βηματος. Το ξέρουμε καλά. Θα ήταν πλάνη όμως αν τούτη τη δύσκολη ώρα, θεωρήσουμε ότι δεν μπορούμε να αντεπιτεθούμε πολιτικά και να διεκδικήσουμε ως Ευρωπαικό Έθνος την ισότιμη μελλοντική συμμετοχή μας στα δρώμενα της Ευρωπαικής Κοινότητας. Το πεδίο των μελλοντικών διεκδικήσεων μας τολμώ να πώ ότι θάναι αυτό. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ..! 

  Monday, October 24, 2011 at 4:26am

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget