Wednesday, October 5, 2011

Ευθυμα .."Lonsdale street " Με το ΓΙΩΡΓΟ ΓΑΛΑΝΗ

Με όλα αυτά που  θα καταθέσω στη σημερινή στήλη, δεν  θέλω να υπολογιστεί ότι επιχειρώ να φέρω τις συνειδήσεις των ομογενών μας σε πλήρη έξαψη και αναβρασμό, κάθε άλλο παρά επιθυμώ να σπείρω διχόνοιες  στο χώρο μας. Αλλά, θα προβώ σε μια  πραγματική κατάθεση... ψυχής, περιγράφοντας αυτά που άκουσα η γνωρίζω προσωπικά με κάθε λεπτομέρεια. Λοιπόν, το θέμα που απασχολεί πολλούς ομογενείς που... κόπτονται για την ευημερία μας, ‘αραγμένοι’ κανονικά στις καρέκλες της... Ομόνοιας, (στο Ώκλη, δηλαδή) είναι η επικείμενη εκτέλεση εν ψυχρώ του Μουαμάρ Καντάφι! Εκεί θα ήθελα να είστε σε μια άκρη και να ακούτε εικασίες περί της επικείμενης εκτέλεσης του (δήθεν) τρομοκράτη! Κάποιοι, κάνοντας... ιστορικές αναδρομές και αναφερόμενοι στον Οσάμα μπιν Λάντεν έλεγαν πως οι Αμερικανοί δεν εκτέλεσαν τον τρομοκράτη, γιατί απλούστατα ο τύπος αυτός… δεν υπήρξε ποτέ! Αλλά, ήταν ένα φανταστικό κατασκεύασμα των αντιπάλων του προκειμένου να έχουν κάτι να απασχολούνται και να βουλιάζουν με τις φορολογίες τους λαούς του πλανήτη! «Να είστε βέβαιοι -φώναζε ένας από μια μεγάλη παρέα- ότι, μπιν Λάντεν δεν υπήρξε ποτέ! Η, αν υπήρξε, τον καθάρισαν από τις πρώτες μέρες της δράσης του! Αλλά αυτό που κάνουν οι Γιάνγκηδες, είναι να προβάλουν ένα μπαμπούλα ούτως ώστε να δικαιολογούν τις δαπάνες για την τρομοκρατία! Να ιδείτε ότι κάποιοι φτωχοί θα πληρώσουν πάλι τη νύφη με κάποια μελλοντική ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση και τότε, θα επικαλεστούν νέο αρχηγό της Αλ Κάϊντα, πιο επικίνδυνο από το... συχωρεμένο τον Οσάμα! Αυτό είναι το παιγνίδι των Αμερικανών και είναι καιρός να αντιληφθούμε τα κόλπα τους!».
Τότε ήταν που έλαβε  το λόγο ο Στάθης ο Ρομποτής, γνωστός  για τις δημοκρατικές αντιλήψεις του και αρκετά... σώφρων, αν και πολλοί πιστεύουν στο αντίθετο, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται όχι περί σώφρονος, αλλά περί... άφρονος με περικεφαλαία μάλιστα! Ο Στάθης, αφού ξερόβηξε πρώτα, άρχισε να αγορεύει: «Εκείνο που πιστεύω εγώ κύριοι είναι ότι, οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να εκτελέσουν τον... Κανταΐφι (πάλι καλά που δεν τον βάφτισε... γαλακτομπούρεκο, τον άνθρωπο!) εν ψυχρώ, αφού δεν έχουν το χρόνο να βάλουν το όπλο στην... κατάψυξη του ψυγείου! (Χειροκροτήματα και παροτρύνσεις: Μπράβο Στάθη, έμπαινε!). Το ότι έχουν μελετήσει καλά το χώρο και τις αντιξοότητες που θα συναντήσουν, αυτό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά και ο μακαρίτης ο μπιν Λάντεν μελετούσε πολύ καλά τα σχεδιαγράμματα των στόχων του και ήξερε που θα μπορέσει να τους επιτύχει και να έχει περισσότερα θύματα! Αφού σε μια συζήτηση που είχα κάποτε μαζί του, τον ρώτησα αν γνωρίζει που θα καταφέρει να ξεπαστρέψει πολλούς, σε μια τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη. Και μου είπε ο συχωρεμένος: «Στην αγορά του Ώκλη, εκεί που συχνάζουν σήμερα πολλοί!». Όταν του είπα που θα μπορέσει να ξεπαστρέψει λίγους, έτσι για εκφοβισμό μόνο, πάλι μου απάντησε: «Στη Lonsdale Street! Αρκεί να μην είναι εκεί ο μπάρμπα Κώστας ο Τσούτουρας, και δώσει το σύνθημα στους Ασιάτες που εργοδοτεί, για να αντεπιτεθούν! Επίφοβο αυτό! Πάντως ο Πλανητάρχης θα τη γλιτώσει, γιατί συχνάζει εδώ!».
Δεν ξέρω αν συμφώνησαν πολλοί με το Στάθη το Ρομποτή, ειδικότερα βέβαια όταν είπε το εξής αμίμητο: «Για να μπορούσε να πείσει ο Μπαράκ Ομπάμα την ανθρωπότητα ότι ‘καθάρισε’ τον μπιν Λάντεν, έπρεπε να τον φέρει στη Μελβούρνη και να μου τον παραδώσει, για να τον βάλω πάνω στη σούβλα! Μόνο με τον τρόπο αυτό δεν θα υπήρχαν αμφιβολίες και η ανθρωπότητα θα ήταν σίγουρη πως δεν θα έτρωγε κάποια χειροβομβίδα στο κεφάλι,  σε ανύποπτο χρόνο. Τώρα όπως έγιναν όλα, τα πάντα παίζονται!». 
           ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget