Tuesday, August 7, 2012

Οι Κυπριακές ειδήσεις σε συντομία 7-8-12


Οι κυριότερες ειδήσεις όπως τις αξιολογεί το ΚΥΠΕ
7 Αυγούστου 2012 09:52
Οι ειδήσεις σε συντομία

Διαβάστε τις 10 κυριότερες ειδήσεις σε συντομία όπως τις αξιολογεί το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

1. Εννέα από τους δεκατρείς αθλητές που συγκροτούν την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου ολοκλήρωσαν ήδη τις προσπάθειες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τις προσπάθειες τους για διάκριση συνεχίζουν σήμερα ο Κυριάκος Ιωάννου, που συμμετέχει στον τελικό του άλματος εις ύψος, και η Ελένη Αρτυματά που θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των 200μ.

2. Συγχαρητήριο μήνυμα στον Κύπριο Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη έστειλε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα Ντέιβιντ Λίντινγκτον μέσω του λογαριασμού του στο Τουΐτερ. Ο Κύπριος ιστιοπλόος, σημειώνει ο Βρετανός Υφυπουργός, θα αποτελέσει «πραγματική έμπνευση στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς αθλητές της Κύπρου».

3. «Είναι πολύ ιστορική μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εγώ υπεύθυνος» δήλωσε ο αργυρός Κύπριος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης τη Δευτέρα, ο οποίος κατάφερε να επισκιάσει τη λάμψη του χρυσού Ολυμπιονίκη, προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, αφού κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

4. Ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό και την ενέργεια έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνηση του προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στην Αθήνα. Η ανακάλυψη σημαντικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, η δυνατότητα μεταφοράς του ισραηλινού και του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, αλλάζουν το γεωοικονομικό και κατ’ επέκταση και το γεωπολιτικό πλαίσιο στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε.

5. Συνομιλίες θα έχει σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή με το Σέρβο ομόλογό της Ivan Mrkic, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

6. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην πολιτική για τη διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών από τα οδοφράγματα και δεν έχει εκδοθεί καμία νέα εγκύκλιος, δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση από τα οδοφράγματα σε Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

7. Εντός της εβδομάδας καθορίζονται τα μέλη της 10μελούς επιτροπής (Steering Committee) που θα επιλέξει, μέσω προσφορών, το διεθνή οίκο, ο οποίος θα διεξαγάγει, κατ` απαίτηση της Τρόικας, το διαγνωστικό έλεγχο στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τριών κυπριακών τραπεζών, της Alpha Bank,της Eurobank και αντιπροσωπευτικής ομάδας συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων ώστε να διαφανούν επακριβώς οι κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.

8. Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσής του και σε συνέχεια του διορισμού του Γιάννη Κυπρή ως Διευθύνοντα Σύμβουλου, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου έχει υιοθετήσει νέα οργανωτική δομή με στόχο την πιο αποτελεσματική του διεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συγκροτήματος.

9. Με πίστη στις δυνάμεις της και γεμάτη αυτοπεποίθηση πως θα μπορέσει να αποκλείσει την Παρτιζάν, αναχωρεί σήμερα η αποστολή της ΑΕΛ για το Βελγράδι. Ο στόχος των πρωταθλητών είναι η πρόκριση, που θα τους ανάψει πράσινο για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ και θα δώσει την ευκαιρία να στοχεύσει ακόμη και σε συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

10. Τέσσερεις κυπριακές ομάδες διεκδικούν Τετάρτη και Πέμπτη πρόκριση στα play offs των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Champions και Europa League, στις οποίες συμμετέχουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση δίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τους επαναληπτικούς αγώνες τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions και του Europa League και θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάτι που δεν έχουμε πετύχει ποτέ ως κυπριακό ποδόσφαιρο: Να έχει η Κύπρος τέσσερεις ομάδες στα play offs των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
 AΛΛΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget