Friday, August 3, 2012

Ανακοίνωση Υπ.Εξωτερικων:Δραστηριοποίηση της Ελληνικής Διπλωματίας για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας



Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Εξωτερικών
















greekenglishfrench



























Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις διπλωματικές και προξενικές αρχές, ζητώντας την άμεση και εντατική δραστηριοποίηση των στελεχών των ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό για την προαγωγή της εικόνας της Ελλάδας, που αποτελεί στη σημερινή συγκυρία ύψιστη προτεραιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών αφού αναφέρει ότι κατανοεί πλήρως τις αντίξοες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες τα στελέχη της Ελληνικής Διπλωματίας και εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων στο εξωτερικό ασκούν τα καθήκοντά τους, ζητάει την πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων δημόσιας διπλωματίας με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της χώρας μας, και την καλύτερη προβολή της Ελλάδος στις χώρες διαπίστευσής.

Πέραν των «παραδοσιακών» δράσεων προς τους επίσημους κυβερνητικούς φορείς, οι Αρχές καλούνται να δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση των πάσης φύσεως φορέων έκφρασης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, των διεθνών ΜΜΕ και δεξαμενών σκέψης, καθώς και των παραγόντων της διεθνούς οικονομικής σκηνής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι σε μία εποχή, κατά την οποία, συχνά το κύρος της χώρας μας βάλλεται διεθνώς, η εξωτερική μας πολιτική μπορεί να ανοίξει δρόμους οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή και να συμβάλλει στην βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

Εξίσου σημαντική είναι και η έγκαιρη αντίδρασή σε ανακριβείς και δυσφημιστικές για τη χώρα ειδήσεις, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας, κάτι που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις προσπάθειες εξόδου από την παρούσα κρίση, δεδομένου ότι η διεθνής εικόνα της χώρας έχει άμεση επίδραση στις αγορές, στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ενίσχυση του τουρισμού.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Θα ήθελα να σας πω ότι χθες εξεδόθη μία εγκύκλιος προς όλες τις διπλωματικές μας αρχές στον κόσμο με σκοπό να επανενεργοποιηθούν και να δώσουν τη μάχη της προβολής της χώρας μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική συγκυρία και οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις χτύπησαν στην καρδιά και την ελληνική διπλωματική υπηρεσία. Παρόλα αυτά, τούτη την ώρα, εκείνο που προέχει είναι να βγάλουμε προς τα έξω και πάλι την εικόνα κύρους της πατρίδας μας και θα τη δώσει αυτή τη μάχη το Υπουργείο Εξωτερικών με πρώτους στη γραμμή του μετώπου τους Έλληνες διπλωμάτες…

Η Ελλάδα της εξωστρέφειας επανέρχεται και αυτό σταδιακά θα ανοίξει μία καινούργια εποχή. Παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ξαναβρεί η Ελλάδα και πάλι το βηματισμό και τον προσανατολισμό της μέσα σε αυτήν τη γενικευμένη και ιδιαίτερα βαθιά και επώδυνη για τον ελληνικό λαό κρίση, θα ξαναδούμε και πάλι την Ελλάδα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας».


Δημόσιοι Διαγωνισμοί και Διαβουλεύσεις

No comments:

Post a Comment

wibiya widget