Monday, August 6, 2012

ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ -ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:Καθοριστική για τη σωτηρία της χώρας η βοήθεια των Αποδήμων!

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ


Μιλούν στον «Πρωινό  Λόγο » Ιωαννίνων οι Π. Κοτρώτσιος (Πρ. Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου) και Α. Δημητρόπουλος, (Πρ. Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών)


Την άποψη, ότι οι Έλληνες της διασποράς και κυρίως
οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν πολύ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να βοηθήσουν την Ελλάδα, τόσο για να κρατηθεί ο κοινωνικός της ιστός, όσο και για την ανόρθωση της οικονομίας της εξέφρασε στον «Π.Λ.» ο Ηπειρώτης ομογενής κ. Παύλος Κοτρώτσιος (κατάγεται από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου), που για χρόνια δραστηριοποιείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της διεθνούς έκθεσης «Ερμής» και Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση τιμής για τον Γεώργιο Αβέρωφ που γίνεται στο Μέτσοβο (αναλυτικά στη συνέχεια), ο κ. Κοτρώτσιος, μαζί με τον κ. Ανάστο Δημητρόπουλο, Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, μιλώντας στον «Π.Λ.» ανέφεραν, ότι έχει έρθει η εποχή για να αναπτυχθεί ένας νέος «οικονομικός πατριωτισμός».

Και αυτό, μπορεί να γίνει μέσα από τους χιλιάδες Ελληνοαμερικανούς (και τους ομογενείς σε άλλες χώρες βέβαια), που θέλουν να σταθούν δίπλα στην πατρίδα, βοηθώντας την να ξεπεράσει το σκόπελο της κρίσης.
«Οι Ελληνοαμερικανοί και θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν για να κρατηθεί ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας. Μπορούν να το κάνουν με διάφορα προγράμματα» εξήγησε ο κ. Κοτρώτσιος, διακεκριμένος οικονομολόγος στις ΗΠΑ, που έχει αναπτύξει από ετών μια σειρά επιτυχημένων δράσεων και που έχει οργανώσει δίκτυο 60.000 Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών!
Η συνάντηση…
Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει άμεσα συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ομογενών στις ΗΠΑ, ώστε να γίνουν συναντήσεις, για να διαπιστωθούν οι κοινοί τομείς ενδιαφέροντος, το πού υπάρχουν ανάγκες, κενά κ.α., φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιρλανδία, που έκανε με επιτυχία κάτι αντίστοιχο, για να αντιμετωπίσει τη δική της κρίση.
«Εμείς αυτό που λέμε είναι το εξής: ελάτε να δείτε, να ενημερωθείτε, να εξετάσετε τι θέλετε να κάνετε. Και εμείς μετά να σας βοηθήσουμε σε αυτό» σημείωσε και στάθηκε στην ανάγκη να «μυήσουμε τις νέες γενιές στις αξίες της Ελλάδας. Αν δεν δώσουμε σε αυτούς το εφαλτήριο να ξεπεράσουν εμάς, τότε χάσαμε το παιχνίδι…».
Οι Ηπειρώτες των ΗΠΑ
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση, για το πώς βλέπει σήμερα τους απόδημους Ηπειρώτες, ο κ. Κοτρώτσιος επεσήμανε, ότι είναι πολύ καλά οργανωμένοι στους Συλλόγους και στις ενώσεις τους, με αιχμή του δόρατος την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής (ΠΟΑ). «Ένας από τους κύριους στόχους τους είναι το Βορειοηπειρωτικό» επεσήμανε.
Μπορούν να βοηθήσουν…

Με τη σειρά του, ο κ. Ανάστος Δημητρόπουλος τόνισε, ότι έφθασε ο καιρός που μπορούν οι εν δυνάμει επενδυτές στην Ελλάδα, να θεωρούνται και ευεργέτες!
«Η δικτύωση των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών μπορεί να κορυφωθεί με τη διεξαγωγή συνεδρίου στην Ελλάδα, καθώς μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και σε διαφόρους τομείς στην ανόρθωση της οικονομίας μας» είπε.
Παράλληλα, τόνισε, ότι πρέπει να φτιαχτεί το «ψηφιακό μουσείο της Ελληνικής διασποράς», αφού τώρα δεν υπάρχει καν …μουσείο, ενώ σημείωσε ότι «θέλουμε να κάνουμε μια καμπάνια, για να γίνει το μνημείο του Αγνώστου έλληνα- ομογενή ευεργέτη».

Η εκδήλωση…
Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το συμπόσιο με θέμα «Γεώργιος Αβέρωφ: Εθνικός και Ολυμπιακός Ευεργέτης» που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Δήμος Μετσόβου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών και με τη στήριξη του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο. Διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Μετσόβου, αλλά και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Κατά την διάρκεια του συμποσίου θα λειτουργήσει ειδική θεματική έκθεση με θέμα «Γεώργιος Αβέρωφ: Εθνικός-Ολυμπιακός Ευεργέτης» από το αρχειακό υλικό της βιβλιοθήκης Γεωργίου Δολιανίτη, ενώ θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του Σπυρίδωνα Καμαλάκη με τίτλο «Η ευεργετική προσφορά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, Αιγυπτιώτες εθνικοί ευεργέτες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγγελάκη».
proinoslogos.gr
4/8/12

1 comment:

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΝΑ Δ.ΠΑΥΛΙΔΟΥ!!!

    ReplyDelete

wibiya widget