Sunday, September 2, 2012

Στόχος των Αλβανών τώρα η Αυστραλία!


«Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας τους να βρουν εργασία και επιστρέφουν, πίσω, στην Αλβανία… Κάποιοι όμως ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν και στην Αυστραλία». Αυτό ανέφερε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών,Δρ. Έντμοντ Παναρίτι, αναφέ ρει δημοσίευμα, στον δικό μας υπουργό Πολυπολιτισμού  της Βικτόρια, Νίκο Κότσιρα, κατά τη συνάντησή τους στη Μελβούρνη.

Στον ΕΛΛΗΝΙΚ¨Ο ΚΗΡΥΚΑ  του Σύδνευ διαβάζουμε..




     Δεν ξέρει φαίνεται ο
Αλβανός υπουργός
 Εξωτερικών,που διακρίνεται
αριστερά με τον Αυστραλό ομόλογό του,
 ότι η Αυστραλία δεν είναι Ελλάδατου
 μπέστε σκύλοι αλέστε και
       αλεστικά
 μη δίνεται!‘‘
Ο κ.Κότσιρας
Κι όμως η εφημερίδα μας πιστεύει ότι οι Αλβανοί,είναι πάρα πολύ καλοί εργάτες και βόηθησαν αρκετά στην ανάπτυξη της Ελλάδας, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και σε όλες τις χειρονακτικές εργασίες,απο την ημέρα που άρχισαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα με την προτροπή και του νυν πρωθυπουργού όπου σαν υπουργός Εξωτερικών άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στους Αλβανούς ..
Στα Ελληνικά χωριά που κυριολεκτικά χάνονταν ,η κάθοδος των Αλβανών έδωσε ζωντάνια, ξαναρχίζοντας  να ανασαίνει η Γεωργια ,να κτίζονται ωραια σπίτια και μάντρες απο άριστους Αλβανούς και Βορειοηπειρωτες εργάτες οι οποίοι ακόμα χαιρουν μεγάλης εκτίμησης απο τον Ελληνισμό της  υπαίθρου..αλλα και των ατικών κέντρων..
Για να μη μακρυγορούμε οι Αλβανοί μετανάστες ανέκαθεν ήταν καλοί εργάτες στην Αυστραλία και στο Σέππαρτον πολλοί νεοφερμένοι συμπατριώτες  τις δεκαετιες 60-70 του περασμένου αιώνα,βρηκαν εργασίες σε φάρμες που ήταν ιδιοκτησίες Αλβανών.. ‘‘Ε‘‘

No comments:

Post a Comment

wibiya widget