Friday, November 2, 2012

Εκβίαζε 16χρονη μέσω facebook.


Δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο σχηματίστηκε σε βάρος νεαρού, 21 ετών, ο οποίος εκβίαζε 16χρονη μέσω Facebook.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο απαιτούσε εκβιαστικά από την κόρη της, με την οποία συνομιλούσε στο Facebook, να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσε σε συγγενικά της πρόσωπα άλλες προσωπικές φωτογραφίες της, που κατείχε. Η 16χρονη αρνήθηκε και τότε εκείνος απέστειλε προσωπικές της φωτογραφίες στο λογαριασμό που διατηρούσε η αδελφή της στο Facebook.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου και σε συνεργασία με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο νεαρός, ο οποίος και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη.
Σε έρευνα που έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στο σπίτι του συλληφθέντος, κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, στον οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες οι επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, ενώ από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή μέσω e–mail στο 11012@hellenicpolice.gr .
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 12:29
Τελευταία Ενημέρωση : 02/11/2012 12:46

No comments:

Post a Comment

wibiya widget