Monday, November 5, 2012

Ένα έθνος παραλύει για τον Ιππόδρομο 6-11-12



Ρεκόρ θεατών, τηλεθέασης και στοιχημάτων σημειώνει και φέτος το "Φεστιβάλ Ιπποδρομιών" της Βικτόριας που κορυφώνεται (αλλά δεν …ολοκληρώνεται) την Τρίτη με τη μεγάλη κούρσα του "Μελμπουρν Καπ".
Η Αυστραλία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου τιμά τα άλογα με ... δημόσια αργία! Κάθε πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη είναι δημόσια αργία στη Βικτόρια για να παρακολουθήσει το κοινό σε όλη τη χώρα την μεγάλη ιπποδρομιακή κούρσα "Μέλμπουρν Καπ" η οποία όταν διεξάγεται παραλύει το έθνος.
Η γενική πρόβα στο μεγάλο ιππόδρομο του Φλέμιγκτον γίνεται το προηγούμενο Σάββατο του "Μέλμπουρν Καπ" με το λεγόμενο Flemington Derby που χθες συγκέντρωσε 107.000 θεατές.
Στον ιππόδρομο δεν πάνε μόνο οι φίλιπποι. Πάνε και δεκάδες χιλιάδες γυναίκες ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας μιας και το "Φεστιβάλ Ιπποδρομιών" είναι συγχρόνως και "επίδειξη μόδας"
Οι ιπποδρομίες είναι το πλέον πολυέξοδο "χόμπι", όχι μόνο για τους Αυστραλούς αλλά και για ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών και, προπαντός, των Ελλήνων. Υπάρχουν χιλιάδες ομογενείς, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, που ενώ τα αγγλικά τους είναι περιορισμένα, γνωρίζουν άπταιστα τη γλώσσα του ιπποδρόμου και διαβάζουν άνετα τη φόρμα των αλόγων στον ημερήσιο Τύπο.
Παρά την κρίση αυτές τις μέρες αναμένεται να παιχτούν στον ιππόδρομο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Οι ιπποδρομίες προσφέρουν την ευκαιρία για εύκολο κέρδος... βλέπετε κανένας δεν σκέπτεται τη χασούρα! Και οι φίλιπποι μπορούν να παίξουν τα λεφτά τους ελεύθερα με την εύνοια της κυβέρνησης και της αστυνομίας στα διάφορα υποκαταστήματα του ΤΑΒ και βέβαια στους μπουκμέϊκερς των ιπποδρόμων.
Οι διοργανωτές και υπεύθυνοι της ιπποδρομιακής αυτής ημέρας, που είναι και η μεγαλύτερη γιορτή στη Μελβούρνη, υπολογίζουν ότι και φέτος πάνω από 100.000 άτομα θα πάνε στο Φλέμινγκτον, ενώ εκατομμύρια σε όλη την Αυστραλία θα ''καρφωθούν'' μπροστά στην τηλεόραση στις 3.00 μ.μ., για να δουν τα 24 υπερ-άλογα στην επική κούρσα που θα διαρκέσει περίπου τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα.
Και ο ιδιοκτήτης του αλόγου που θα τερματίσει πρώτο, θα γίνει πλουσιότερος κατά $3 εκ. και βέβαια, θα καμαρώνει το ολόχρυσο κύπελλο, αξίας πάνω από $80.000. Αλλά και οι άλλοι ιδιοκτήτες των οποίων τα άλογα θα τερματίσουν στην πρώτη δεκάδα θα πάρουν χρήματα. Το δεύτερο άλογο θα πάρει $750.000, το τρίτο $375.000, το τέταρτο $200.000, το πέμπτο $125.000 και το έκτο μέχρι το δέκατο από $100.000.
Συνήθως, οι ιδιοκτήτες των αλόγων αυτών που κερδίζουν τέτοιες μεγάλες ιπποδρομίες είναι βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, επιχειρηματίες, δηλαδή εκατομμυριούχοι. Πολύ σπάνια είναι μικροαστοί.
Το Μέλμπουρν Καπ δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη κούρσα αλόγων στο νότιο ημισφαίριο, είναι η "κούρσα" που κάθε χρόνο, την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη, σταματά όλη τη χώρα και αγγίζει τον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή στη Μελβούρνη με ιστορία που πλησιάζει τα 150 χρόνια!
Στον χώρο του ιπποδρόμου, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες αλόγων, προπονητές, μπουκμέϊκερς και βέβαια αναβάτες αλλά κυρίως …παίκτες!
Γραφτηκε τo 2009-11-01 17:51:15 αλλα δεν άλλαξαν πολλά απο τότε και το αναρτούμε..
Η μόνη διαφορά ότι το εφετινό έπαθλο είναι 6 εκατομμύρια δολλάρια και ελπίδες να το κερδίσει έχει και το άλογο ...Αγιον ορος!! Που πολλοί στη Μελβούρνη Φίλιπποι το αποκαλούν "το άλογο του Εφραίμ !!

News for mount athos

New Zealand Herald
  1. Luca Cumani's Mount Athos heads the Timeform ratings for 2012 Melbourne Cup
    Herald Sun‎ - 11 hours ago
    LUCA Cumani's frustrating wait is over and the trainer is about to take the Melbourne Cup trophy to England for the first time.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget