Sunday, November 11, 2012

Αλ. Τσίπρας: "Σύντομα εκλογές και ερχόμαστε στην εξουσία"


Του Αιμίλιου Περδικάρη
Με ύφος καθ΄ όλα αιχμηρό, ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε στην ομιλία του τους κυβερνητικούς εταίρους ότι "δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ". Ρωτώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό σε πρώτο πρόσωπο τι θα κάνει αν δεν έλθει η δόση, εκείνος υποστήριξε ότι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μισθοί, οι συντάξεις και τα φάρμακα των αρρώστων και όχι η πληρωμή των πιστωτών, προαναγγέλλοντας μάλιστα και κατάργηση του «Μνημονίου 3» και εμμένοντας στη λύση της διαγραφής χρέους για όλο τον ευρωπαϊκό νότο.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές και πως η πλειοψηφία του λαού θα δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει και εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός θα αποτύχει και η ύφεση το 2013 θα είναι βαθύτερη, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για "κρυφό πρόγραμμα" που έχει ακυρώσει την προγραμματική συμφωνία και οδήγησε στην υποκλοπή της ψήφου των πολιτών στις εκλογές του Ιουνίου.

"Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και το χρέος δεν είναι βιώσιμο", τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στους εταίρους, υποστηρίζοντας ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικά στη συνέντευξή του στη Welt, ανέφερε ότι αυτό που ενόχλησε τον Αντ. Σαμαρά δεν ήταν πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά ότι ο χρόνος της τελειώνει και το πλιάτσικο θα αποτραπεί. Πρόσθεσε δε ότι οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις που φεύγουν από την Ελλάδα δεν το κάνουν λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λόγω της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τέλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί "την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα με το φασιστικό φαινόμενο και τους νεοναζί".

Capital.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget