Friday, June 7, 2013

Νίκη-οξυγόνο για την Εθνική μας στη Λιθουανία.0-1. Το χρυσό γκόλ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στα ΝΕΑ 07/06/2013 23:41 |
Νίκη-οξυγόνο για την Εθνική μας στη Λιθουανία
Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 20ο λεπτό χάρισε το «τρίποντο» στην Εθνική μας που δείχνει να κλειδώνει την 2η θέση του ομίλου                                                                                                                                                                             
Μόνο νίκη ζητούσε  η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Βίλνιους στο ραντεβού της με τη Λιθουανία. Και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με το 1-0 που ήρθε με γκολ που πέτυχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 20'.

Ηταν μια νίκη-ανάσα για την εθνική. Ο Σάντος δεν σκεφτόταν κάτι άλλο εκτός από την κατάκτηση των τριών βαθμών που κρατούν ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι της πρόκρισης. Ναι μεν η Βοσνία πάει από νίκη σε νίκη, ωστόσο η επιτυχία της εθνικής μας ομάδας στο συνθετικό χορτάρι της Λιθουανίας θεωρείται πολύτιμη για τη συνέχεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Η νίκη συνδυάστηκε μάλιστα με την απρόσμενη ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν και έτσι η εθνική μας απέκτησε σοβαρότατο προβάδισμα για την πρόκριση.

Μην φανταστεί κάποιος πως οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος έπιασαν σούπερ απόδοση. Τέλος σεζόν ήταν  και ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Πάντως, τα κατάφεραν, διατήρησαν τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του και πήραν δίκαια τη νίκη. Η Λιθουανία, σαφώς υποδεέστερος αντίπαλος, ήταν δύσκολο να έχει απαιτήσεις από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο 20' ο Χολέμπας έβγαλε καταπληκτική σέντρα από τα αριστερά, κεφαλιά ο Χριστοδουλόπουλος και 0-1.

Λίγο αργότερα(24'), ο Καρνέζης αντέδρασε ωραία σε σουτ από μακριά του Πάνκα και αφού η μπάλα κόντραρε σε έλληνα αμυντικό.

Στο 81' ο Σαλπιγγίδης έκανε τη σέντρα, αλλά ο Σαμαράς δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, ενώ η εθνική μας είχε δοκάρι στο 89' σε σουτ του Σαλπιγγίδη

Κίτρινες: Καραγκούνης, Τσεσνάουσκις, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Λιθουανία: Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βαρόμπσκι, Τσεσνάουσκις, Καλόνας, Πάνκα, Μικολιούνας(73' Ζούλπα), Ιβασκεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους.

Ελλάδα: Καρνέζης, Χολέμπας(46' Τζαβέλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γκέκας(65' Σαλπιγγίδης), Κατσουράνης(85' Τζιόλης), Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

Σε άλλους αγώνες για τον όμιλο της εθνικής είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Λετονία -Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0-5(48' Λούλιτς, 53' Ιμπίσεβιτς, 63' Μεντούνγιανιν, 80' Πιάνιτς, 82' Τζέκο) και Λιχτενστάιν -Σλοβακία 1-1 (13' Μπούτσελ-73' Ντούριτσα).

Γίνεται σαφές ότι η Βοσνία προχωρά ακάθεκτη ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η Σλοβακία έχασε έδαφος για να πάρει τη δεύτερη θέση. Ετσι, η εθνική μας δείχνει πως τουλάχιστον εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους αγώνες μπαράζ, ενώ περιμένει πάντα ένα στραβοπάτημα των Βόσνιων προκειμένου να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η βαθμολογία: Βοσνία /Ερζεγοβίνη 16, Ελλάδα 13, Σλοβακία 9, Λιθουανία 5, Λετονία 4, Λιχτενστάιν 2.



Στούς άλλους αγώνες της ευρωπαϊκής ζώνης για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Κροατία-Σκοτία 0-1
Βέλγιο -Σερβία 2-1
2ος όμιλος
==========
Αρμενία-Μάλτα 0-1
Τσεχία -Ιταλία 0-0


5ος όμιλος
==========
Αλβανία-Νορβηγία 1-1
Ισλανδία -Σλοβενία 2-4

6ος όμιλος
==========
Αζερμπαϊτζάν-Λουξεμβούργο 1-1
Πορτογαλία-Ρωσία 1-0



7ος όμιλος
==========
Λετονία-Βοσνία 0-5
Λιχτενστάιν-Σλοβακία 1-1

8ος όμιλος
==========
Μολδαβία-Πολωνία 1-1
Μαυροβούνιο-Ουκρανία 0-4


9ος όμιλος
==========
Φινλανδία-Λευκορωσία 1-0

DEITE AKOMA


Λιθουανία - Ελλάδα 0-1


Ο Λάζαρος έδιωξε την... Λιθου-ανία! (vids)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget