Sunday, June 23, 2013

ΕΥΡΩΠΗ. Γάλλος υπουργός: Ο Μπαρόζο δίνει "τροφή" στην άκρα δεξιά

 Γάλλος υπουργός: Ο Μπαρόζο δίνει "τροφή" στην άκρα δεξιά
Ο γάλλος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Αρνό Μοντεμπούργκ κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο λέγοντας ότι "δίνει τροφή στο Εθνικό Μέτωπο" (της άκρας δεξιάς) μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη χαρακτηρίζοντας τη γαλλική θέση για την πολιτιστική εξαίρεση "αντιδραστική".

"Ο κ. Μπαρόζο δίνει τροφή στο Εθνικό Μέτωπο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δίνει τροφή στον Μπέπε Γκρίλο", τόνισε ο Μοντεμπούργκ στο δημόσιο ραδιόφωνο France Inter.
"Πιστεύω ότι η βασική αιτία της ανόδου του Εθνικού Μετώπου έχει σχέση με τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ ασκεί σήμερα σημαντική πίεση επί των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων".
"Έχετε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει 'όλοι όσοι είναι κατά της παγκοσμιοποίησης είναι αντιδραστικοί', και αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αποξενώνεται από τους απλούς Ευρωπαίους αγνοώντας τις ανησυχίες τους, πρόσθεσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό "τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κινείται, είναι ακίνητη, παράλυτη, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των λαών, όσον αφορά τον τομέα βιομηχανίας, της οικονομίας, του προϋπολογισμού και στο τέλος ενισχύει όλα τα αντιευρωπαϊκά κόμματα".

No comments:

Post a Comment

wibiya widget