Tuesday, June 25, 2013

Στη Λάρισσα λένε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ....ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γράφει ο

Stergios Papaioannou     

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

«Mε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, παίρνουμε πίσω τις ζωές που μας έκλεψαν»

Ζούμε πλέον μέρες τραγικές. Για να διασφαλιστούν οι δανειστές, η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού θυσιάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, της εργασίας , της ασφάλισης, της εκπαίδευσης ακόμη και αυτό της υγείας και της περίθαλψης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι χωρίς δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια, νοσοκομεία σε υπολειτουργία και αρκετά σε καθεστώς κλεισίματος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πραξικοπηματικά πια, προσπαθούν να αναστείλουν και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας και ελευθεριών, που είχαμε κατακτήσει με αγώνες.

Ζούμε όμως μέρες ελπιδοφόρες, γιατί το μαύρο που μπήκε στα σπίτια μας δεν μας πάγωσε, αλλά μας ξεσήκωσε.

Είναι καιρός να αντισταθούμε στο μαύρο. Είναι καιρός να περάσουμε από την απόγνωση και το φόβο, στην δημιουργία. Είναι καιρός να ενωθούμε κάτω από το δίχτυ της αλληλεγγύης, γιατί αλλιώς θα μας κατακερματίσουν και θα μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου.

Έχουμε τις μικρές (ακόμη) κοινότητες μας και κυρίως το πείσμα της ελευθερίας που δεν πειθαρχείται εύκολα.

Μια τέτοια κοινότητα είμαστε και εμείς, στο κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη παρέχοντας πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, διεκδικώντας παράλληλα την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8μμ στην Κεντρική πλατεία της πόλης διοργανώνουμε μια βραδιά αλληλεγγύης και γνωριμίας.

Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας που είναι αλληλέγγυοι και συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση αυτή.

Το εργαστήρι χοροθεάτρου off art της Ρούλας Καραφέρη και την Ομάδα Χοροθεραπείας μέσω πρωτόγονης έκφρασης της Ζωής Τζιότζιου.

Τους μουσικούς των σχημάτων :

Brasilentina , Salix , Pandora's Box, Recesion, Γιώργο Βαλιάκα & Ιδανικοί

Ευχαριστούμε επίσης και την ομάδα σύγχρονου χορού του Δημήτρη Ράϊκου που μας έχει στηρίξει πολλές φορές μέχρι τώρα.

Σας περιμένουμε όλους , ελάτε με το κέφι σας και με φάρμακα που δεν χρειάζεστε και που για μας είναι απαραίτητα.

Εμείς με την σειρά μας αφιερώνουμε την βραδιά αυτή σε όλους τους αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο και στο τόπο μας , στις Σκουριές της Χαλκιδικής, στους καταληψίες της ΕΡΤ, στους επιστρατευμένους καθηγητές, στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ , στους μετανάστες κάθε Μανωλάδας.
Φωτογραφία: ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ «Mε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, παίρνουμε πίσω τις ζωές που μας έκλεψαν» Ζούμε πλέον μέρες τραγικές. Για να διασφαλιστούν οι δανειστές, η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού θυσιάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, της εργασίας , της ασφάλισης, της εκπαίδευσης ακόμη και αυτό της υγείας και της περίθαλψης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι χωρίς δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια, νοσοκομεία σε υπολειτουργία και αρκετά σε καθεστώς κλεισίματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πραξικοπηματικά πια, προσπαθούν να αναστείλουν και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας και ελευθεριών, που είχαμε κατακτήσει με αγώνες. Ζούμε όμως μέρες ελπιδοφόρες, γιατί το μαύρο που μπήκε στα σπίτια μας δεν μας πάγωσε, αλλά μας ξεσήκωσε. Είναι καιρός να αντισταθούμε στο μαύρο. Είναι καιρός να περάσουμε από την απόγνωση και το φόβο, στην δημιουργία. Είναι καιρός να ενωθούμε κάτω από το δίχτυ της αλληλεγγύης, γιατί αλλιώς θα μας κατακερματίσουν και θα μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Έχουμε τις μικρές (ακόμη) κοινότητες μας και κυρίως το πείσμα της ελευθερίας που δεν πειθαρχείται εύκολα. Μια τέτοια κοινότητα είμαστε και εμείς, στο κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη παρέχοντας πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, διεκδικώντας παράλληλα την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8μμ στην Κεντρική πλατεία της πόλης διοργανώνουμε μια βραδιά αλληλεγγύης και γνωριμίας. Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας που είναι αλληλέγγυοι και συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση αυτή. Το εργαστήρι χοροθεάτρου off art της Ρούλας Καραφέρη και την Ομάδα Χοροθεραπείας μέσω πρωτόγονης έκφρασης της Ζωής Τζιότζιου. Τους μουσικούς των σχημάτων : Brasilentina , Salix , Pandora's Box, Recesion, Γιώργο Βαλιάκα & Ιδανικοί Ευχαριστούμε επίσης και την ομάδα σύγχρονου χορού του Δημήτρη Ράϊκου που μας έχει στηρίξει πολλές φορές μέχρι τώρα. Σας περιμένουμε όλους , ελάτε με το κέφι σας και με φάρμακα που δεν χρειάζεστε και που για μας είναι απαραίτητα. Εμείς με την σειρά μας αφιερώνουμε την βραδιά αυτή σε όλους τους αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο και στο τόπο μας , στις Σκουριές της Χαλκιδικής, στους καταληψίες της ΕΡΤ, στους επιστρατευμένους καθηγητές, στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ , στους μετανάστες κάθε Μανωλάδας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget