Wednesday, June 19, 2013

Βενιζέλος: Κρίνονται πολλά - Κουβέλης: Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για λύση

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΜΜ

Με ενδείξεις αποκλιμάκωσης της 


κυβερνητικής κρίσης αλλά χωρίς απτό 


αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η διάρκειας 


τρισήμισι ωρών σύσκεψη των τριών 


πολιτικών αρχηγών.


Βενιζέλος: Κρίνονται πολλά - Κουβέλης: Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για λύση
Θα ακολουθήσει αύριο Πέμπτη στις 8.30 το απόγευμα, νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.
Νωρίτερα θα έχουν συνεδριάσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο πρωθυπουργός ταξιδεύει κανονικά στη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από όπου θα επιστρέψει μόλις μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του νέου ραντεβού.
Η σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε, 3,5 ώρες μετά, στις 21:25 το βράδυ. Σε τμήμα αυτής συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
«Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο», δήλωσε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, συμπληρώνοντας πως «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πως θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣΤΕ». Ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρεί αύριο για τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.
Βενιζέλος: Κρίνονται πολλά
Στις δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλοςχαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» τη διεξαχθείσα συζήτηση, για την οποία εκτίμησε πάντως ότι «θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο στις 8.30 το βράδυ».
«Κρίνονται πολλά», τόνισε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της Δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω σε αυτό καθ' εαυτό το ζήτημα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανάγκη επαναθεμελίωσης «με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο» της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.
«Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει όμως μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας», είπε.
Εθεσε δε ως προτεραιότητα την διαμόρφωση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Στ.Ε, άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της και μιας συμφωνίας που ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με νέα επικαιροποιημένη συμφωνία.
«Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα την φάση στην οποία βρισκόμαστε σε αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να επανέλθω στην σύσκεψη των 8.30 έχοντας ακούσει και τη θέση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Οπως ανέφεραν πηγές από το ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας την «αίσθηση» από τη σύσκεψη, «έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, γι' αυτό βρισκόμαστε πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης παρά στη ρήξη», τονίζοντας πως ωστόσο «πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα».
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους τόνιζαν ότι η αυριανή σύσκεψη δεν συνδέεται με τη συνεδρίαση του ΣτΕ που πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα, καθώς «τα ζητήματα είναι πολιτικά».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μεσημέρι και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ με τον οποίο βρίσκονται σε «κοινή γραμμή», ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε με «απόλυτο και σαφή τρόπο» τη θέση του ως προς τα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη και για τα οποία θα συνεχιστεί η συζήτηση στην αυριανή σύσκεψη.
Κουβέλης: Κατέβαλα κάθε προσπάθεια
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση, να λειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με όλες της τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι (η σύσκεψη) θα συνεχιστεί την Πέμπτη το βράδυ στις 8.30.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για επίπονη διαδικασία και επιμονή του κόμματός του να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφορά μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και για να λειτουργεί, όπως είπε, «ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο».
Έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να κινείται με υπευθυνότητα, καθώς προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού, ώστε να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση. «Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ θα είναι διαρκής για να βγούμε έξω από τα αδιέξοδα της χώρας».
Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν τη νέα, αυριανή, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν μαζί η Κ.Ο και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.
ΕΘΝΟΣ.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget