Thursday, June 20, 2013

Παραμένει στην κυβέρνηση με κίνηση ευθύνης

Παραμένει στην κυβέρνηση με κίνηση ευθύνης

Μήνυμα σταθερότητας και ευθύνης έστειλε, προς κάθε κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών αρχηγών που δεν κατέληξε σε συμφωνία

Παραμένει στην κυβέρνηση με κίνηση ευθύνης
Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε, αρχικά την κρισιμότητα της κατάστασης στην απόφαση της κυβέρνησης «να κλείσει την ΕΡΤ, να μαυρίσει την οθόνη, δημιουργώντας θεσμικό και δημοκρατικό πρόβλημα». Και τόνισε ότι πρέπει να επαναληφθούν οι εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε όλες τις συχνότητες, όπως, άλλωστε, επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και ο σεβασμός της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος οι πολίτες ένιωσαν να προσβάλλονται οι ευαισθησίες τους από την απόφαση της ΝΔ.
Τόνισε επίσης ότι πλέον το μεγάλο θέμα είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών και ειδικότερα η άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ.
Το θέμα της ΕΡΤ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, άνοιξε το ζήτημα της ύπαρξης και της προοπτικής της κυβέρνησης σε μια κρίσιμη περίοδο κι ενώ προηγήθηκαν οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων και ενόψει των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν προς αντιμετώπιση και των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.
Σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή να εκδηλωθεί ανοιχτά η κυβερνητική κρίση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έθεσε το μείζον θέμα της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με το σύνολο του προσωπικού της. Στο θέμα αυτό, τόνισε, ότι από την πλευρά του πρωθυπουργού και της ΝΔ έγιναν βήματα προσέγγισης, τα οποία δεν ικανοποιούν πλήρως το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν παραγνωρίζονται. Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ, είπε ο κ. Βενιζέλος, αποδέχθηκαν την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών της ΕΡΤ και την άμεση επαναπρόσληψη 2.000 εργαζομένων και να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα μέλη των μουσικών συνόλων.
Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν τη δυνατότητα να συζητηθεί το θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε προσβολές και αλαζονικές συμπεριφορές από τους άλλους εταίρους , οι οποίοι δεν άκουσαν τις προτάσεις του σε κρίσιμες στιγμές.
Η κριτική του κ. Βενιζέλου εστιάσθηκε περισσότερο στον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, καθώς ανέφερε ως παράδειγμα τη μη αποδοχή της πρότασης να συμφωνηθεί πρώτα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και μετά να συζητηθούν τα επιμέρους μέτρα και η ρήτρα της βαθύτερης ύφεσης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την τρικομματική κυβέρνηση, χωρίς εκπλήξεις μεταξύ των εταίρων και χωρίς μικροκομματισμούς. Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται συνεργασίες αλα καρτ και ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να είναι τρικομματική, καλώντας και τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και είναι άλλο πράγμα οι δημοσκοπήσεις και άλλο πράγμα η αστείρευτη δυναμική της δημοκρατικής παράταξης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση που θέλει ο κόσμος. Αντίθετα, είπε, θέλει μια κυβέρνηση που να λειτουργεί που να λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά και να έχει προοδευτικό πρόσωπο και αυτό, υπογράμμισε, «πρέπει να του το δώσουμε»
ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget