Wednesday, September 9, 2015

Τι δήλωσαν οι αρχηγοί μετά το ντιμπέητ..

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Οι δηλώσεις των αρχηγών στον απόηχο του debate

Μία πρώτη αποτίμηση της τηλεμαχίας έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου διεξήχθη το debate. Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν οι Αλέξης Τσίπρας και ο Ευ.Μεϊμαράκης.

Οι δηλώσεις των αρχηγών στον απόηχο του debate
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός, από τη συζήτηση που έγινε, «κατάλαβε πολλά πράγματα» και εξέφρασε την επιθυμία την επόμενη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί να μπορούν να κάνουν διάλογο μεταξύ τους.
Εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο επικεφαλής του Ποταμιού,Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας μια αποτίμηση του ντιμπέιτ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συμπαρίσταμαι στους Έλληνες πολίτες που νομίζω πως παρακολούθησαν μια κουβέντα που δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Δεν κρατήθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου. Θα ήταν καλύτερο να είχαν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις του Κινήματός μας και να είχαμε σε όλα τα θέματα μια συζήτηση του ενός πολιτικού αρχηγού μ' έναν άλλον πολιτικό αρχηγό. Δεν νομίζω ότι έγινε κανείς σοφότερος από το ντιμπέιτ αυτό».
«Νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση έβγαλαν ως συμπέρασμα ότι έχουμε πέντε κόμματα με μια και μόνη πολιτική» δήλωσε με τη σειρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής ΕνότηταςΠαναγιώτης Λαφαζάνης.
«Το τρίτο και καταστροφικό μνημόνιο για την Ελλάδα που κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο. Η μόνη δύναμη η οποία αυτή την ώρα έχει μια ρεαλιστική δημοκρατική εναλλακτική λύση απέναντι στο μνημόνιο, είναι η Λαϊκή Ενότητα.
Αυτή η εναλλακτική λύση είναι μία πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον κ. Κουτσούμπα ο οποίος, όπως είδατε, σε αρκετές στιγμές, αναδείκνυε ως κύριο αντίπαλό του τη Λαϊκή Ενότητα. Όχι ότι δεν έχουμε διαφορές με το ΚΚΕ, αλλά σε αυτή τη συγκυρία που είμαστε, σ' αυτή την τραγωδία που ζει ο τόπος όλες οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να ενωθούν σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος και δώσουμε τόπο στην ελπίδα και την προοπτική σ' αυτή τη χώρα κυρίως για τη νεολαία μας. Η νεολαία είναι το πρώτο και μεγάλο θύμα του μνημονίου και η πρωτοπόρα δύναμη που είπε το «όχι», και θα το συνεχίσει μέχρι τη νίκη».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Λαφαζάνης, απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με δυνάμεις οι οποίες, «έχουν ψηφίσει, συνομολογήσει μνημόνια ενώ εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές. Έχουμε πόλεμο με τα μνημόνια, και σε αυτό τον πόλεμο θα νικήσουμε».
«Βέβαια, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κρίνει μόνο από ένα ντιμπέιτ, έγινε αυτή η προσπάθεια, με αυτές τις διαδικασίες, με αυτά τα δεδομένα, ο ελληνικός λαός πρέπει να κρίνει τον καθένα μας, την κάθε πολιτική δύναμη μέσα στην πράξη και από το παρελθόν και από το παρόν και από τι προτείνει κυρίως για το αύριο» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
Ερωτηθείς αν «υπήρξε κάποιος η κάποια που σας έπεισε σε κάτι», απάντησε αστειευόμενος «αν είναι δυνατόν τώρα! Μάλλον εγώ έπεισα τους περισσότερους!»
«Το θέμα δεν είναι να πειστούμε εκεί μεταξύ μας, διότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ δύσκολα. Μεταξύ τους οι υπόλοιποι μπορεί να πείθει ο ένας τον άλλον γιατί είναι σε μια κοινή γραμμή σε μια κοινή στρατηγική: Μνημόνια, Ε.Ε., καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Το ΚΚΕ είναι ουσιαστικά στην αντίπερα όχθη, είναι άλλη εναλλακτική πρόταση, έξω από αυτόν τον δρόμο, με κοινωνική ιδιοκτησία, με τον λαό στην εξουσία και αυτό παλεύουμε. Και μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος από τις 20 Σεπτέμβρη και μετά».
Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές στον Μάρξ και τον Λένιν, είπε «ε, μια φορά ειπώθηκε, εντάξει δεν…» προσθέτοντας «το τελευταίο διάστημα διαστρεβλώνουν και τον Μαρξ και τον Λένιν, τους χρησιμοποιούν ο καθένας και χωρίς να έχει γνώση ουσιαστικά του μαρξισμού - λενινισμού που πρεσβεύουμε εμείς, διαστρεβλώνουν και προσπαθούν να…» «Δεν είναι εκεί το ζήτημα, μην συζητήσουμε για τον Μαρξ και τον Λένιν, τέτοια ώρα, δωδεκάμιση ώρα την νύχτα…» κατέληξε και πάλι αστειευόμενος, στις δηλώσεις του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Αποφασισμένη να κάνει το ΠΑΣΟΚ τη θετική έκπληξη των εκλογών και να είναι τρίτη δύναμη εμφανίστηκε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.
«Δυστυχώς κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλησε να δεσμευτεί ότι η χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει κυβέρνηση 4ετίας. Ο ελληνικός λαός, όμως, θα το επιβάλει με τη ψήφο του. Θέλουν δεν θέλουν θα κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι», δήλωσε η κ. Γεννηματά αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών
«Είμαι αποφασισμένη το ΠΑΣΟΚ να είναι η θετική έκπληξη, η τρίτη δύναμη των εκλογών που θα επιβάλει την συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα», πρόσθεσε

No comments:

Post a Comment

wibiya widget