Σάλος στη Βρετανία για τη φοιτητική ζωή του Ντ. Κάμερον
Ναρκωτικά, μυήσεις "νεοφώτιστων" σεξουαλικής φύσεως και έκλυτες νύχτες με άφθονο αλκοόλ: μια νέα βιογραφία που πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για καταχρήσεις και ακρότητες την εποχή που ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τα πρώτα αποσπάσματα του βιβλίου που συνέγραψε ο πολυεκατομμυριούχος Λόρδος Άσκροφτ, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον, δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα Daily Mail. Σχεδόν αμέσως, οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά και ένα νέο χάσταγκ έκανε την εμφάνισή του: το #Piggate ή "σκάνδαλο του γουρουνιού".
Το Piggate παραπέμπει σε μια από τις σκηνές που περιγράφεται στο βιβλίο: ο Κάμερον έβαλε "ένα απόκρυφο μέλος της ανατομίας του" στο στόμα ενός νεκρού γουρουνιού κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς "μυήσεων" μιας μυστικής λέσχης της Οξφόρδης, της Piers Gaveston που είναι διαβόητη για τις "παράξενες τελετουργίες και τις σεξουαλικές ακρότητές" της.
Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την έκδοση της βιογραφίας. Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, από την Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, είπε ότι "δεν έχει δει αυτό το βιβλίο".
Η Daily Mail διαβεβαιώνει ότι "η πολιτική βιογραφία είναι η πιο εκρηκτική της δεκαετίας". Ωστόσο η εφημερίδα Guardian πιστεύει ότι το βιβλίο δεν αξίζει αυτόν τον τίτλο και ότι το μόνο που θα κάνει είναι να προσβάλει τον Κάμερον δεδομένου ότι "τα περισσότερα από τα αρνητικά στοιχεία (που αναφέρονται) είναι ήδη γνωστά, δεν προκαλούν έκπληξη και δεν έχουν πραγματικές συνέπειες".
Ο Λόρδος Μάικλ Άσκροφτ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, ομολόγησε ότι έγραψε το βιβλίο "Call Me Dave" για λόγους εκδίκησης, επειδή ο Κάμερον δεν του έδωσε "τη σημαντική θέση που του είχε υποσχεθεί" μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία το 2010. Μεταξύ άλλων, αναφέρει τη μαρτυρία ενός πρώην συμφοιτητή του πρωθυπουργού ο οποίος υποστηρίζει ότι κάπνισαν μαζί χασίς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όσο φοιτούσε στην Οξφόρδη ο Ντέιβιντ Κάμερον συμμετείχε σε μια ομάδα χρηστών κάνναβης, την αποκαλούμενη "Flam Club".
Ο Κάμερον έχει ερωτηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για αυτά τα θέματα και πάντα περιοριζόταν να απαντάει ότι "βίωσε τις κλασικές εμπειρίες ενός φοιτητή".