Tuesday, September 15, 2015

ΚΥΠΡΟΣ.Σενάρια φρίκης για το νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμμάτωνΑκόμη και «πόλεμο μεταξύ του προσωπικού» μπορεί να κρύβει, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Υγείας, το μακάβριο γεγονός στη Λευκωσία, όπου νεκρό βρέφος αντί να ταφεί πετάχθηκε σε καλάθι με σκουπίδια του νοσοκομείου.
Οι πληροφορίες που παραθέτει ο τοπικός Φιλελεύθερος θέλουν το άτυχο βρέφος γεννήθηκε πρόωρα στις 30 Αυγούστου στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο μέρες μετά απεβίωσε.
Το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Αγγελική Παπέττα διενήργησαν νεκροτομή επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας.
Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφάσισαν όπως το νεκρό βρέφος ταφεί στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους οι γονείς δεν παρέλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, αλλά ούτε και το νοσοκομείο μερίμνησε για την ταφή του.
Το νεκρό νεογνό εντοπίστηκε σήμερα σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου.
Οργισμένη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας
Με ανακοίνωσή του στην οποία δεν κρύβει την οργή του, ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης αναφέρει πως η συγγνώμη προς τους συγγενείς δεν είναι αρκετή και τονίζει ότι ελπίζει το περιστατικό να μην σχετίζεται με φημολογούμενο πόλεμο μεταξύ του προσωπικού. Μεταξύ άλλων σε αυτή αναφέρει:

...Πρόκειται, βεβαίως, για προφανή ανεπάρκεια του όλου συστήματος και κατά πρώτον η Πολιτεία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς και τους συγγενείς του άτυχου βρέφους που μέσα στη θλίψη τους από τον χαμό του παιδιού τους, χρειάστηκε να υποστούν άλλη μία παντελώς αχρείαστη ταλαιπωρία που τους επέτεινε τον πόνο τους.
Επειδή ωστόσο η συγγνώμη δεν είναι αρκετή, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω δώσει οδηγίες όπως με ιδιαίτερη προσοχή και πάντοτε σε συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία κλήθηκε από την πρώτηστιγμή να αναλάβει δράση, ερευνηθεί πλήρως αυτό το περίεργο συμβάν.
Οι έρευνες πρέπει να καταδείξουν ευθύνες οι οποίες δεν μπορεί να μην έχουν ονοματεπώνυμο. Οι δε ευθύνες μπορεί να είναι μεμονωμένες και να εντοπίζονται σε ένα άτομο που ενήργησε κατά τρόπο αντιεπαγγελματικό αλλά και ενδεχομένως παράνομο. Ωστόσο μπορεί να είναι και γενικότερες και να εντοπίζονται σε πέραν του ενός ατόμου.
Ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω ότι αυτά τα τραγικά και απαράδεκτα συμβάντα δεν θα συσχετισθούν με φημολογούμενο πόλεμο μεταξύ του προσωπικού. 
Αυτό θα ήταν κατάντια για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας. Εάν ωστόσο διαπιστωθεί ότι τα όσα συνέβησαν κατά τις τελευταίες ώρες σχετίζονται με αυτά τα φαινόμενα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται ούτως ώστε να απομακρυνθούν όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται. Τέτοιες συμπεριφορές αν επιβεβαιωθούν δεν έχουν καμία θέση στη Δημόσια Υγεία.
Στα χέρια των Αρχών οπτικό υλικό από τις κάμερες
Επιτόπιες έρευνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διενήργησε η Αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, Γιάννη Κυαμίδη.
Οι ανακριτές παρέλαβαν όλο το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα από το χώρο του νεκροτομείου, το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες το βρέφος βρισκόταν στα ψυγεία του νεκροτομείου, όπου είχε τοποθετηθεί μετά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του το περασμένο Σάββατο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κυαμίδης «το νοσοκομείο αμέσως μετά τον εντοπισμό του βρέφους ενημέρωσε την Αστυνομία, αφού πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία χρήζει διερεύνησης από τις αστυνομικές Αρχές».
«Εμείς ως νοσοκομείο αναμένουμε πλέον ενημέρωση από την Αστυνομία και αναλόγως θα προχωρήσουμε βεβαίως και στη δική μας διερεύνηση του περιστατικού», κατέληξε ο κ. Κυαμίδης.
Στο πλαίσιο των ερευνών, η Αστυνομία διενεργεί ανακρίσεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget