Τον Δεκέμβριο
Την Τρίτη το πρωί ένα πολεμκό πλοίο της Κίνας διέσχισε την διώρυγα του Σουέζ για να μπει στη Μεσόγειο με ανεπιβεβαίωτο προορισμό. Ανώτερος στρατιωτικός του συριακού στρατού που είναι στην Λαττάκεια αναφέρει ότι στρατιωτικοί κινέζοι και αεροπλάνα της ασιατικής υπερδύναμης θ΄αφιχθούν τις επόμενες εβδομάδες (6 εβδομάδες) στην Tartous χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Φαίνεται Ρωσία δεν θα πολεμήσει μόνη της την ISIS: το σχέδιο πιθανότατα να είναι ανάλογο με την ιδέα των ΗΠΑ μιας συμμαχίας αεροπορικών δυνάμεων αλλά και πολύ περισσότερη εμπλοκή και ενεργή συμμετοχή στο έδαφος. Infosdany, almasdarnews23/09/2015

dimpenewsοι ελληνικές αίθουσες κινηματογράφων θα πλημμυρίσουν από τις γλυκές μελωδίες του μπουζουκιού που θα παίζουν αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Θεσσαλού συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη. Το 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου 2015 στο Γκύτερσλο σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Τρικάλων και τον Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη. Κατά τη διάρκειά του φεστιβάλ θα προβληθεί όχι μόνο το έργο του μεγάλου Θεσσαλού άνδρα αλλά θα τιμηθούν και όλοι εκείνοι που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ανάδειξη αυτού.Η ιστορία του «Ουζερί Τσιτσάνης», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και σκηνοθετείται από τον διάσημο Μανούσο Μανουσάκη, αφηγείται τον περιπετειώδη έρωτα δύο νέων ανθρώπων, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας, στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943). Μέσα στο συγκεκριμένο ουζερί ο Βασίλης Τσιτσάνης συνέθεσε μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του, μεταξύ των οποίων και την πολύ – τραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή». Αξίζει δε να ειπωθεί ότι κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο εμβληματικός Τσιτσάνης ανέπτυξε πολύ έντονη δημιουργική δραστηριότητα. Αναμένουμε την κυκλοφορία της ταινίας με έντονο ενδιαφέρον και νοσταλγία!