Friday, September 11, 2015

Την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου τιμούν οι Αμερικανοί


Ο Μπαράκ Ομπάμα τήρησε ενός λεπτού σιγή για τη 14η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, κατά την οποία πραγματοποιούνται πολλές τελετές μνήμης, ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, έχοντας γύρω τους πολλούς συνεργάτες τους, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στους κήπους του Λευκού Οίκου στις 08:46 (15:46 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που το πρώτο επιβατικό αεροπλάνο που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές έπεσε πάνω στον έναν από τους δύο πύργους του Ουόρλντ Τρέιντ Σέντερ της Νέας Υόρκης.

Η σημαία στον Λευκό Οίκο κυμάτιζε μεσίστια.

Ο Ομπάμα πρόκειται να μεταβεί το απόγευμα στη βάση Φορτ Μιντ, στο Μέριλαντ, για να συναντηθεί εκεί με στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι, όπως κάθε χρόνο, το άλλοτε «Σημείο Μηδέν». Ο χώρος έχει ανοίξει αρκετές ώρες νωρίτερα από ό,τι συνήθως για να υποδεχθεί όσους αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων - το Σημείο Μηδέν λειτουργεί ταυτόχρονα ως δημόσιος χώρος ανάμνησης αλλά και ως ιδιωτικός χώρος περισυλλογής και μνήμης για τους συγγενείς των εκατοντάδων θυμάτων. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget