Wednesday, September 9, 2015

Η εξαιρετική Εθνική Ελλάδας νίκησε και τη Σλοβενία (83-72) και με το 4x4 εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου


 

Η εξέλιξη

Σαν έτοιμη από καιρό η Εθνική μπήκε στο παρκέ...αγριεμένη. Ακόμα και στο σετ παιχνίδι οι παίκτες του Κατσικάρη επιχειρούσαν να παίξουν γρήγορα κάτι που τελικά τους εξασφάλισε την άρτια λειτουργία της επίθεσής τους. Ο Πρίντεζης άρχισε να σκοράρει με συνέπεια (16-11) αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε αμυντικό πρόβλημα στις αλλαγές με αδύναμο κρίκο τον Κουφό. Ο Κατσικάρης χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κοντούς και το σκορ πήγε στο 23-15 με την Εθνική να έχει μοιράσει ήδη 10 ασίστ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου μπήκε στο παρκέ ο Περπέρογλου προκειμένου να ποστάρει τους κοντύτερους αντιπάλους του. Η αντίπαλη άμυνα βγήκε τελείως από την ισορροπία της και για πρώτη φορά η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους στο 12' (28-17). Ο Μπουρούσης στη συνέχεια τελείωσε όλες τις μπάλες που πήρε ενώ το ημίχρονο τελείωσε με το επιθετικό κρεσέντο του Σπανούλη που έφτασε στο άψε-σβήσε τους 13 πόντους. Η διαφορά ήταν ήδη στους 17 (46-29, με 46-31 έληξε το ημίχρονο) την ίδια ώρα που οι περιφερειακοί των Σλοβένων είχαν μείνει σχεδόν άκαπνοι.
 
Κατά το τρίτο δεκάλεπτο, και ιδιαίτερα στις αρχές, η ομάδα αντιμετώπισε επιθετικό πρόβλημα. Τα σουτ έφευγαν από τα χέρια του Αντετοκούνμπο και κατέληγαν στο σίδερο ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ ο Μπλάζιτς έκανε μεγάλη ζημιά από την περιφέρεια. Οι Σλοβένοι μείωσαν ακόμα και στους 5 (με το γήπεδο να παίρνει φωτιά) αλλά εκείνη τη στιγμή μίλησε ο Πρίντεζης. Αφού το σχήμα είχε αλλάξει (και πάλι χρησιμοποιήθηκαν τρεις κοντοί) ο άσος του Ολυμπιακού πέτυχε πέντε σερί πόντους ενώ και ο Καλάθης έβαλε τη δική του πινελιά για το 62-53.
Με καλάθι του Ντράγκιτς, η Σλοβενία ψαλίδισε τη διαφορά στους 2 πόντους (62-60 στο 32') με αποτέλεσμα ο Κατσικάρης να απαντήσει και πάλι με κοντό σχήμα. Ο Σπανούλης όρθωσε το ηγετικό του παράστημα σε συνεργασία με τον Πρίντεζη και η Εθνική ξεκόλλησε από το 62 φτάνοντας τη διαφορά και πάλι στους 8 (69-61,αργότερα με σουτ του Μπουρούση και στους 10). Το τρίποντο του Ζήση στο 37' για το 80-67 ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στο ματς πιστοποιώντας μία ακόμη νίκη.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Βασίλης Σπανούλης. Εγγύηση για την ελληνική επίθεση όταν η μπάλα πραγματικά καίει. Ο καλύτερος στο είδος του.
2. Ο Γιάννης Μπουρούσης. Μπήκε για να διορθώσει την αμυντική ανορθογραφία του Κουφού και τα κατάφερε περίφημα. Ηταν ο στυλοβάτης κάτω από τη ρακέτα.
3. Ο Γιάκα Μπλάζιτς έκανε απλά το ματς της ζωής του.
4. Παιχνίδι γεμάτο ψυχή από τον Γιώργο Πρίντεζη που πέτυχε μερικά από τα πιο μεγάλα καλάθια του αγώνα.
5. Ο Ζόραν Ντράγκιτς θα μπορούσε να πει ότι έκανε αν μην τι άλλο το καθήκον του στο ματς.

Το φύλλο αγώνα

Τέταρτη σερί νίκη και δεύτερη σε συνθήκες εκτός έδρας ματς αφού οι Σλοβένοι έκαναν το Ζάγκρεμπ, Λουμπλιάνα. Η ομάδα έχει ποιότητα και δυνατότητες αλλά αυτό που προς το παρόν δεν μπορεί να καταπολεμήσει είναι τα νεκρά διαστήματα. Κάθε επιτυχία όμως ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των διεθνών που ακόμα και στον πάγκο είναι μία γροθιά. Τα σχήματα,τέλος, με τους τρεις κοντούς δικαιώνουν, προσώρας τουλάχιστον, τον Κατσικάρη.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72
Ελλάδα: Μπουρούσης 11, Ζήσης 10, Σπανούλης 19, Καλάθης 12, Περπέρογλου 2, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3
Σλοβενία: Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27, Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22, Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7

Οι καλύτερες φάσεις:

Η απίθανη ασίστ του Αντετοκούνμπο:


Η εκπληκτική τάπα του Αντετοκούνμπο:


Το τρομερό καλάθι του Μπουρούση:


Διαβάστε ακόμη:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget