Wednesday, September 16, 2015

Μείζον θέμα ηθικής τάξης η υπόθεση Φλαμπουράρη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μείζον θέμα ηθικής τάξης χαρακτηρίζουν βουλευτές και νομικοί της αντιπολίτευσης την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον τέως υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Τον κάλεσαν μάλιστα να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του και τα σχετικά έγγραφα της εφορίας που προβλέπει ο νόμος.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο κύριος Φλαμπουράρης πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το νέο μετοχολόγιο, γιατί κανένας άλλος, αν δεν έχει νόμιμο συμφέρον, δεν μπορεί να παει στη ΓΕΜΙ, το μητρώο του ΕΒΕΑ, δηλαδή για να το ζητήσει. Επίσης, πρέπει να παρουσιάσει τα χαρτιά της εφορίας, γιατί η μεταβίβαση συνεπάγεται και άμεση πληρωμή του φόρου.
Μιλώντας στο Mega, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υπογραφής σύμβασης της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ δεν δίστασε να πει πως «κανονικά δεν έπρεπε ο Φλαμπουράρης να συμμετέχει στον διαγωνισμό» και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για «ηθικό θέμα που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει».
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ανέφερε: «Εχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και είμαι ένας κοινός θνητός...». Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έχει υπογράψει εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Φλαμπουράρης ήταν μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.
Οπως υποστήριξε ο τέως υπουργός Επικρατείας, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός, υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης. 
Πάντως, σύμφωνα με το protothema.gr που αποκάλυψε την υπόθεση ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ». «Μάλιστα σήμερα το πρωί συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ, για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ήταν υπουργός. Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.135 μετοχές της "ΔΙΑΤΜΗΣΗ" όντας ο βασικός της μέτοχος».
Τι απαντά ο Φλαμπουράρης
Με γραπτή δήλωσή του και επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα (9 συνολικά) ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά στα «ψευδή και συκοφαντικά» δημοσιεύματα, όπως τα χαρακτηρίζει.
«Η αήθης χθεσινή επίθεση εναντίον μου από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική στοχεύει δε στην προσωπική και πολιτική μου εξόντωση καθώς και στην αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπλυθούν οι τέσσερις δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.
Άξιος ο μισθός των κυρίων του Πρώτου Θέματος και των λοιπών εμπόρων του ψεύδους και της συκοφαντίας.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:
Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση να αναλάβω τη θέση του Υπουργού προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:1. Παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015 κατά την έκτακτη ΓΣ της εταιρείας από την οποία προέκυψε νέο ΔΣ. Το δε πρακτικό της ΓΣ ως και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04.02.2015 όπως προκύπτει και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 16542 σχετικό πιστοποιητικό.
2. Μεταβίβασα τις μετοχές της εταιρείας που κατείχα όπως προκύπτει από  το  από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας. 
3. Την 26.01.2015 προέβην στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσα το πτυχίο μου και αίτηση συνταξιοδότησης.Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι η επίμαχη Σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας Διάτμηση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οποία συκοφαντικά εγκαλούμαι, έχει ημερομηνία σύναψης την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα την 24.11.2014, ημερομηνία δηλαδή προ της ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος. 
Σε ό,τι αφορά την κατάθεση στην εφορία του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών μου να ενημερώσω το Πρώτο Θέμα ότι όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή. Το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά. 
Επίσης σε ό,τι αφορά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για την οποία όλως ψευδώς αναφέρεται ότι καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την Δευτέρα 14.09.2015 ενημερώνω ότι ήδη από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί η από 24/12/2013 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10672/14 και Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 411401 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αν το ΓΕΜΗ  διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά.
Μετά από τις διευκρινίσεις αυτές οι οποίες συνοδεύονται από όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα ελπίζουμε ότι η συκοφαντική επίθεση του Πρώτου Θέματος θα σταματήσει άμεσα. Αν δοθεί όμως συνέχεια στα ψεύδη την απάντηση θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.gr 

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget