Thursday, February 16, 2017

Μελβούρνη : οι ..σκεπτόμενοι Έλληνες ενισχύοουν την πρωταθλήτρια Μαρινάκου.


Η Αναστασία με τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, τον πρώτο αθλητή που κατέκτησε τρία χρυσά σε τρεις συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Aγώνων
15 February 2017. Νέος Κοσμος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που πλησιάζει, το δίκτυο «Food for Thought» διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για την υποστήριξη της νεοαφιχθείσας στην Αυστραλία πρωταθλήτριας Αναστασίας Μαρινάκου.
Αφότου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1977, η τιμητική αυτή ημέρα έχει καταστεί θεσμός ανά τον κόσμο ως εορτασμός-υπενθύμιση για τα δικαιώματα που έχουν διεκδικηθεί από τις γυναίκες, αλλά και ως διαμαρτυρία για όσα εμπόδια στέκονται ακόμη στο δρόμο τους.
Το φετινό θέμα είναι η «τόλμη για την αλλαγή», μότο που καλεί όλους -άνδρες και γυναίκες να αγωνιστούν για μια ριζική καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας.
Το Food for Thought απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη της ευρύτερης κοινότητας να γιορτάσουν μαζί αυτή την σημαδιακή ημέρα και να ακούσουν εξέχουσες εκπροσώπους του πολιτικού, επαγγελματικού και κοινωνικού χώρου που θα μιλήσουν για τη σχετική δράση τους.
Ανάμεσα στις ομιλήτριες βρίσκονται η ιστορικός και συγγραφέας Δρ. Jackie Huggins, η οποία -ως αυτόχθονη κάτοικος Αυστραλίας- έχει παίξει ηγετικό ρόλο στην προώθηση θεμάτων μόρφωσης, κοινωνικής δικαιοσύνης και φυλετικής ισότητας, η διακεκριμένη για τη δράση της σε αναπτυξιακά ζητήματα της υπαίθρου και πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Victorian Women's Trust Alana Johnson, καθώς και η νομικός και ακαδημαϊκός Evelyn Tadros, η οποία ίδρυσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τεχνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η ειδικός σε θέματα διαφορετικότητας και φυλετικής ισότητας Μαρία Δημόπουλος, με πολλά χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό και την επιμέλεια σχετικών κυβερνητικών προγραμμάτων, ενώ για τη διασκέδαση των καλεσμένων θα φροντίσει η μουσικός Ανθή Σιδηροπούλου, γνωστή για την ευρεία γκάμα των ερμηνευτικών της επιλογών που περιλαμβάνουν από Janis Joplin και Aretha Franklin έως ρεμπέτικα και καντάδες. 
Εν τω μεταξύ, το δίκτυο «Food for Thought' ανακοίνωσε ότι το 2017 θα είναι ο επίσημος χορηγός της δρομέα στίβου Αναστασίας Μαρινάκου.
Η Αναστασία, η οποία το 2015 ψηφίστηκε κορυφαία νεανίδα αθλήτρια της Ελλάδας, έχει εγκατασταθεί από πέρυσι με την οικογένειά της στη Μελβούρνη.
Θύμα και αυτή μιας οικονομικής κρίσης που έχει στερήσει στη χώρα μερικά από τα λαμπρότερα ταλέντα, η Αναστασία θα αγωνίζεται πλέον στα αυστραλιανά πρωταθλήματα.
Στους Ολυμπιακούς του Ρίο δεν κατάφερε να βρεθεί φέτος για μόλις δύο δευτερόλεπτα στην επίδοσή της, όμως έχει κάθε πιθανότητα να αγωνιστεί για την Αυστραλία στους επόμενους Ολυμπιακούς.
Με τη στήριξη του προπονητή της Νικ Μπιτό (πρώην προπονητή της Κάθι Φρίμαν) και τη χορηγία του «Food for Thought» η Αναστασία βάζει πλώρη για τη συμμετοχή της στους Πανευρωπαϊκούς και τους επικείμενους Παγκόσμιους Αγώνες Στίβου
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί λοταρία για τη συγκέντρωση των χρημάτων προς ενίσχυση της πορείας της νεαρής αθλήτριας.
Εναλλακτικά, για όσους δεν καταφέρουν να παραβρεθούν, μπορούν να καταθέσουν δωρεές στο λογαριασμό τραπέζης του Food for Thought Network Inc, BSB: 704 191, αριθμός λογαριασμού: 189244.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το δημαρχείο του Manningham την Κυριακή 5 Μαρτίου 11.30 π.μ. - 3.30 μ.μ. στο κέντρο εκδηλώσεων Manningham, 699 Doncaster Road, Doncaster, VIC 3108.
*Για κρατήσεις εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.trybooking.com/book/event?eid=249168.

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget