Monday, February 6, 2017

Αποκλειστικο.Σε αγωνία οι καπνοπαραγωγοί Τρικάλων ,Καρδίτσας επειδή ο καπνέμπορος δεν πλήρωσε στην ώρα που είχε υποσχεθεί.


Δραματικές καταστάσεις περνούν εκατοντάδες καπνοπαραγωγοί στη Θεσσαλία και Μακεδονία καθώς η εταιρία Μιχαηλίδης στην οποία συμφώνησαν να πουλήσουν τα καπνά τους δεν κατέθεσε τα χρήματα 

στην ημερομηνία που είχε δεσμευτεί. 
Είναι μια ώρα δύσκολη αυτή που περνάμε δήλωσαν παραγωγοί Τρικαλινοί στην EFHMERIS  γιατί ο κόπος μας μιας χρονιας καθυστερεί ενώ οι ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣμας τρέχουν ασταμάτητα. 
Και φυσικά δεν θέλουμε ούτε να το σκεπτομαστε ότι τα οικονομικά της εταιρίας υπάρχει κίνδυνος να μην είναι αρκετα και να έχουμε απώλειες. .
Αλλά ενώ στους Θεσσαλούς
Αγρότες τα συμβόλαια της που έχει υπογράψει η εταιρία πλησιάζουν και ίσως
ξεπερνούν και τα 2 εκατομμύρια €υρώ η Εφημερίδα μας εντόπισε στο διαδίκτυο πληροφορίες ότι στη Βόρεια Ελλαδα
12 εκατομμύρια Ευρώ

 οφείλει στους

 καπνοπαραγωγούς, η 

Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε!

Δείτε το σχετικό ρεπορταζ της εφημερίδας

Μην τους δίνετε άλλα καπνά, προειδοποιεί τους καπνοπαραγωγούς Ροδόπης ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ!
3.000.000 ευρώ στους καπνοπαραγωγούς Ροδόπης - Σερρών!
*Στα δικαστήρια καταφεύγει η Ομάδα Καπνοπαραγωγών Ξάνθης για οφειλές 1.278.075 ευρώ, δεν έβγαινε στο τηλέφωνο χθες η κόρη του Μιχαηλίδη Σύνθια!
Οργή καπνοπαραγωγών από τη  Ροδόπη, την Ξάνθη, τις Σέρρες αλλά και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος όπως η Κατερίνη για την Καπνική Μιχαηλίδης!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από απλούς φτωχούς καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης (σ.σ. το κλάμα του καπνοπαραγωγού Χασάν από το Νομό Ροδόπης χθες στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή ήταν ενδεικτικό της αγωνίας των φτωχών καπνοκαλλιεργητών…), η συγκεκριμένη καπνική εταιρεία, γνωστή στη Ξάνθη από το «παρελθόν» όταν…νύχτα μετέφερε στο Πολύκαστρο τα μηχανήματα που πήρε με τον επενδυτικό Νόμο, ενώ παρέλαβε καπνά από όλες τις καπνοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας (Ροδόπη, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα,  Κατερίνη κλπ), δεν τους έχει πληρώσει όπως είχε δεσμευτεί και όφειλε με τα συμβόλαια που υπέγραψε μαζί τους, μέσα σε έναν μήνα!
Μάλιστα το ποσόν αυτό υπολογίζεται στα 12.000.000 ευρώ όπως αποκάλυψε από τις Σέρρες, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Βισάλτης Σερρών, Μιχάλης Τσερβίστας!
Μάλιστα όπως κατήγγειλε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΉ ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεϊν, «σύμφωνα με τα συμβόλαια που υπέγραψε με τους καπνοπαραγωγούς αρχές Δεκεμβρίου, όφειλε να τους πληρώσει μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή αρχές Ιανουαρίου! Ωστόσο για μια ακόμη φορά τους ενέπαιξε, στη συνέχεια τους υποσχέθηκε ότι θα τους πληρώσει μέχρι 15 Φεβρουαρίου και ακόμη δεν τους έχει πληρώσει και συμπληρώνονται περίπου 3 μήνες, αφού τώρα ο κύριος Αλέξανδρος (Μιχαηλίδης) ισχυρίζεται ότι θα τους πληρώσει μέχρι 15 Μαρτίου!

ΚΡΥΦΤΗΚΕ Η ΣΥΝΘΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
Σημειώνεται ότι μετά από τα τηλέφωνα των καπνοπαραγωγών, ο  Πάνος Παπαδόπουλος επικοινώνησε με την Καπνική Μιχαηλίδη στη Θεσσαλονίκη αλλά η κυρία Σύνθια Μιχαηλίδου, κόρη του Προέδρου της Εταιρείας Αλέξανδρου Μιχαηλίδη δεν βγήκε καν στο τηλέφωνο να απαντήσει στα ερωτήματα των αγωνιώντων καπνοπαραγωγών…!!!
Ωστόσο από  την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνοπαραγωγών Ξάνθης Μιχάλης Πασχαλίδης μιλώντας χθες στην Ανοιχτή γραμμή είπε ότι «ψάχνουν κι αυτοί τον κύριο  Μιχαηλίδη, αλλά κρύβεται, όπως κρύβεται και ο διευθυντής του και γι’ αυτό θα καταφύγουν στα δικαστήρια».
Σύμφωνα με τον κύριο Πασχαλίδη μόνο στους καπνοπαραγωγούς Ξάνθης που του έδωσαν τα καπνά τους, η Καπνική Μιχαηλίδη οφείλει  1.200.000 ευρώ, έπρεπε να τους πληρώσει σύμφωνα με τα συμβόλαια που υπέγραψε μαζί τους από τον Γενάρη, ζήτησε παράταση για τις 15 Φεβρουαρίου και τώρα τους είπε ότι θα τους πληρώσει 15 Μαρτίου!
Από το ρεπορτάζ που κάναμε σαν εφημερίδα:  Η Καπνική Μιχαηλίδης οφείλει 1.200.000 ευρώ σε καπνοπαραγωγούς του Νομού Ξάνθης, 1.900.000 ευρώ σε καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης και 1.000.000 ευρώ σε καπνοπαραγωγούς των ΣΕΡΡΩΝ!!!!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που η Ομάδα Καπνοπαραγωγών Ξάνθης στις 15 Φεβρουαρίου από τη μια κατέφυγε στον δικηγόρο κ.Τσιλιγγίρη προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλονται στους καπνοπαραγωγούς δικαστικά, από την ώρα που έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις της η εταιρεία και από την άλλη έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της εταιρείας κ.Αλέξανδρο Μιχαηλίδη.
ΠΡΟΣ
ΚΑΠΝΙΚΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.
ΚΥΡΙΟΙ,
Σύμφωνα με την μεταξύ μας υπογραφείσα σύμβαση καλλιέργειας καπνών εσοδείας 2015, έχετε αναλάβει την υποχρέωση καταβολής της εμπορικής αξίας για όλες τις παραδόσεις, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από το τέλος κάθε παράδοσης.
Ήδη με την από 31/12/2015 επιστολής σας, μας γνωστοποιήσατε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση 15-20 ημερών στην ανωτέρω πληρωμή, σύμφωνα με τους επικαλούμενους σε αυτή λόγους, για την οποία δείξαμε κατανόηση, αποδεχόμενοι την γενικότερη οικονομική κατάσταση, αλλά κυρίως την πολυετή συνεργασία μας. Και ενώ η αρχικώς αιτηθείσα προθεσμία αποπληρωμής παρήλθε (15-20 Ιανουαρίου 2016), μας γνωρίσατε εκ νέου τηλεφωνικώς ότι απαιτείται νέα παράταση για την εξόφληση των καπνών, με την ρητή διαβεβαίωση σας ότι μέχρι την 15/02/2016 θα γινόταν ολοσχερής εξόφλησης των οφειλομένων.
Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε, ότι και η νέα αυτή προθεσμία εξέπνευσε σήμερα (15-02-2016), χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε καταβολή γεγονός που δεν μας δημιουργεί καλή εικόνα για την εξέλιξη της συμφωνίας μας, ενώ μας δίνει την εντύπωση ότι γίνεται από την πλευρά σας κατάχρηση της κατανόησης που επιδείξαμε μέχρι και σήμερα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η εμπορική αξία που οφείλετε στην Ο.Π.Α.Κ.- Ε.Α.Σ. Ξάνθης ανέρχεται 1.278.075,93 ευρώ (844 καπνοπαραγωγών), η δε καθυστέρηση στην καταβολή της δημιουργεί εύλογη ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών.
Η δε επικαλούμενη από εσάς οικονομική κατάσταση, ως λόγος καθυστέρησης, δεν είναι καινούργια και ήταν σε κάθε περίπτωση γνωστή κατά την κατάρτιση της συμφωνίας.
Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε κάθε περαιτέρω παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των οφειλομένων απαιτήσεων μας.
Σας καλούμε στα πλαίσια της πολύχρονης καλής συνεργασίας μας, να προβείτε σε άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων, με την άμεση εξόφληση της εμπορικής αξίας των καπνών εσοδείας 2015, άλλως θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε δικαστική επιδίωξη της ανωτέρω απαίτησης, με την ταυτόχρονη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου σε βάρος σας, επιφυλασσόμενοι κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΚ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΪΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΗ ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Σημειώνουμε ότι από την πλευρά του ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης με έδρα στη Κομοτηνή, εξέδωσε και ανακοίνωση που απευθύνεται στους καπνοπαραγωγούς Ροδόπης και τους προειδοποιεί ότι η καπνική Μιχαηλίδης δεν κάνει καμιά πληρωμή για τα καπνά που ζύγισε και πήρε από τη στη Ροδόπη από αρχές Δεκεμβρίου 2015 (456 τόνους) και τους εφιστά την προσοχή να μην δώσουν τα υπόλοιπα καπνά τους.
ΣΤΟ Νομό Ροδόπης όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εσάτ Χουσεϊν, υπολείπονται άλλοι 350 τόνοι καπνού προς πώληση στις μεταποιητικές εταιρείες και καλεί τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης να μην πουλήσουν με τίποτα καπνά στην ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ!!!  
Ιδού τι αναφέρει και η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Θράκης προς τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης:
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
ΒΑΣ.ΠΑΥΛΟΥ 9 ΚΟΜΟΤΗΝΗ  69100
ΤΗΛ : 25310 82910  ΦΑΞ : 2531082912
ΚΟΜΟΤΗΝΗ  16/2/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!
Η μεταποιητική εταιρία Μιχαηλίδης από τις 2 Δεκεμβρίου 2015 ζυγίζει καπνά στη περιοχή μας , παρόλο που δεσμεύτηκε εγγράφως ότι θα πληρώσει μέχρι στις 15 Φεβρουαρίου 2016 τα καπνά που ζύγισε , άλλα δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρωθεί τα καπνά που έχει παραλάβει. Επίσης δεν έχει κάνει καμία πληρωμή για τα καπνά που ζύγισε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στις 15 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη διεπαγγελματική καπνού όπου και δήλωσε ότι οι πληρωμές θα γίνουν στις 15 Μαρτίου 2016 . Θέτουμε υπόψιν στους καπνοπαραγωγούς που έχουν κάνει συμβόλαιο με την ως άνω εταιρία και δεν παρέδωσαν ακόμα τα καπνά τους.
ΓΙΑ ΤΟΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget