Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν αποστολή να συνεργαστούν με μέλη σερβικής εθνικιστικής οργάνωσης και  να επιτεθούν στο κτίριο του κοινοβουλίου.
Ο Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς, υπουργός άμυνας του Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι δεν υφίσταται «καμία αμφιβολία» ότι η όλη επιχείρηση  χρηματοδοτήθηκε και διοργανώθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, παράλληλα με τοπικούς συνεργάτες.
Δεν είναι μυστικό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια ως απειλή για τη ρωσική ασφάλεια.
Με αφορμή αυτήν την επιχείρηση οι νατοϊκοί αναφέρουν ότι η Μόσχα έχει « εξαπολύσει τα σκυλιά των σκοτεινών υπηρεσιών της», μαζί με μέλη της πανίσχυρης ρωσικής μαφίας ανά  τον κόσμο, σε αποστολές «δολοφονίας» σημαινόντων προσωπικοτήτων και αξιωματούχων όλων των επιπέδων και  θέσεων , οι οποίοι επηρεάζουν την διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού.
Το Κρεμλίνο έχει ήδη προειδοποιήσει εδώ και μεγάλο διάστημα για τον «καιρό πολέμου», ειδικά μετά τις πολεμικές  δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στη Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν την μεγάλη πιθανότητα  ακόμα χειρότερου σεναρίου για την δύση και  για τους ηγέτες της νέας τάξης πραγμάτων , κυβερνητικούς , οικονομικούς και άλλους, που αφορά την ενδεχόμενη «συνεργασία» ρωσικής και κινεζικής μαφίας μαζί με τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας  των χωρών τους , οι οποίες ήδη συνεργάζονται στενότατα σε ένα σχέδιο ολοκληρωτικού αφανισμού  δυτικών «αξιωματούχων» .
Άλλωστε είναι γνωστή η τρομερή δράση της KGB την περίοδο του ψυχρού πολέμου αλλά και μετά σε ολόκληρο τον πλανήτη , με τις απίστευτες δυνατότητες της .
Πρόκειται για μια «ένωση» δραστηριοτήτων η οποία λόγω της τεράστιας διασποράς και των μεγάλων δυνατοτήτων θέτει στο στόχαστρο Πεκίνου και Μόσχας,  όλους τους «μεγάλους» δυτικούς ηγέτες , πολυεκατομμυριούχους που διαμορφώνουν τον κόσμο,   αλλά και πολιτικούς και στρατιωτικούς χαμηλόβαθμους αξιωματούχους που επηρεάζουν καταστάσεις .
Ένα ενδεχόμενα «κύμα δολοφονιών» θα ήταν το απόλυτο κρυφό «κτύπημα» που θα συντάραζε την δύση , από κάποιους που έχουν εντρυφήσει βαθιά αυτού του είδους τις «αποστολές».