Friday, November 9, 2018

Μελβούρνη.1 νεκρός και 2 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι.Η αστυνομία τον πυροβόλησε στην καρδιά κ τον συνέλαβε


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία.
Η αστυνομία πυροβόλησε τον άνδρα που απείλησε αστυνομικούς με μαχαίρι και τώρα αυτός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση υπό αστυνομική φρούρηση σε νοσοκομείο, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Βικτόρια Ντέιβιντ Κλέιτον σε δημοσιογράφους.
«Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από μαχαίρι, δυστυχώς ο ένας από αυτούς πέθανε ακαριαία», διευκρίνισε.
«Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται το περιστατικό ως τρομοκρατικό, αλλά θα εξετάσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση», σημείωσε.
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τον άνδρα να επιτίθεται με μαχαίρι στους αστυνομικούς που έχουν σπεύσει στην Μπερκ Στριτ για την αντιμετώπιση περιστατικού με φωτιά σε αυτοκίνητο.
«Η αστυνομία ζητεί από όποιον βρισκόταν εκεί κατά το περιστατικό να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
«Αρχικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Μπερκ Στριτ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και όπως βγήκαν έξω από το όχημά τους ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Πολλοί τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στη Μελβούρνη«Την ίδια ώρα περαστικοί φώναζαν ότι κάποιοι άνθρωποι από τον κόσμο είχαν μαχαιρωθεί», προσθέτει στην ανακοίνωσή της.
Η αστυνομία πυροβόλησε τον άνδρα στο στήθος και τον συνέλαβε ενώ είχε τραυματιστεί και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία.
Η υπηρεσία πυροτεχνουργών έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ έχουν σβήσει τη φωτιά στο αυτοκίνητο και η μονάδα αντιμετώπισης βομβιστικών περιστατικών ερευνά την περιοχή για να διαπιστώσει ότι είναι ασφαλής.
Η αστυνομία δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε αυτό το στάδιο, καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Για το ίδιο θέμα μιλουν ακόμα αρκετες ιστοσελίδες
Τρόμος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν άγνωστος άνδρας αφού έριξε το αυτοκίνητό του σε εμπορικό κέντρο στην οδό Bourke, επιτέθηκε με μαχαίρι σε κόσμο, μαχαιρώνοντας αδιακρίτως!
Μάλιστα, ο άνδρας επιτέθηκε και σε αστυνομικούς μέχρι που δέχτηκε πυρά στο στήθος και έτσι ακινητοποιήθηκε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.
Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που το αυτοκίνητο του δράστη έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Στα πλάνα φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος και τραυματισμένος, που δεν ανταποκρίνεται.




The heart of the city is in lockdown tonight, after a man armed with a knife who was lunging at police was shot in front of terrified shoppers on Bourke Street. @DougalBeatty

81 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πάντως, το αιματηρό περιστατικό στη Μελβούρνη δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σύνδεση με τρομοκρατία αλλά εξετάζουμε τα πάντα με ανοιχτό μυαλό».
Περιγράφοντας τα όσα έγιναν στον οδό Bourke στη Μελβούρνη, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε πως αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή, ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν ενημερώθηκαν για το αυτοκίνητο που έπεσε σε εμπορικό κέντρο.
«Όταν βγήκαν από το περιπολικό, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κράδαινε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε. Την ίδια στιγμή, περαστικοί καλούσαν σε βοήθεια γιατί πολίτες είχαν μαχαιρωθεί. Η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη στο στήθος και τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση υπό αστυνομική φρούρηση», σημείωσε.

Η στιγμή του τραυματισμού του δράστη από τους αστυνομικούς καταγράφηκε σε βίντεο.
Νωρίτερα ο ίδιος είχε πυρπολήσει ένα όχημα. 




Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έχουν "πιάσει" τον δράστη να κραδαίνει ένα μαχαίρι κατά των αστυνομικών.







View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Chaos in as a guy seems to have set his car on fire then attacked police with a knife. Police response was swift and overwhelming. I heard at least one gunshot initially.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget