Thursday, November 15, 2018

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ «Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες»!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας
Πέντε γεωτρύπανα, τέσσερις διαφορετικές χώρες σκάβουν γύρω από την Κύπρο! Μυρίστηκαν «πετρέλαιο» πλακώσανε κι οι γύφτοι! Θέλει και ο Ερντογάν τη μύτη του να χώσει, θέλει και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μερίδιο να πάρει!  Και ακόμα, να σκεφθείτε, απλώς …ψάχνουν! Που να βρουν κιόλας πετρέλαιο τι έχει να γίνει!..
Αυτά βλέπει και ο Τσίπρας και ξεσαλώνει! Σου λέει, αδέλφια οι Κύπριοι όλο κάτι θα πάρουμε και ‘μεις! Και δως του παροχές απ’  αυτά που δεν έχουμε, και δως του αναδρομικά από αυτά που δεν χρωστάμε! Διότι, εάν το Κράτος χρωστάει αναδρομικά σ’ αυτούς που έπαιρναν 2000 σύνταξη, τι να πουν, και πόσα χρωστάei, σ΄ αυτούς που έπαιρναν 800 και τους έκοψε τα μισά;
Οι πρώτοι τα παίρνουν αυτοδικαίως. Οι δεύτεροι, πρέπει, λέει, να κάνουν αίτηση! Πάλι καλά που τη θέλουν ηλεκτρονική και όχι έντυπη μετά χαρτοσήμου! Κανείς δεν θα έκανε. Που θα εύρισκαν χαρτόσημο; Πάνε κάτι χρόνια που τα πουλούσαν τα περίπτερα…
Τώρα τα περίπτερα πουλάνε άλλα πράγματα. Από πούρα Αβάνας μέχρι  μαύρη μπύρα Ολλανδίας! Αυτά δεν είναι πλέον περίπτερα. Μίνι Μάρκετ έχουν γίνει! Σε εμπόρευμα και σε έκταση! Κάποτε τα περίπτερα ήταν 1,5μ Χ1,5μ. Σήμερα είναι 3Χ4 το …μικρότερο! Και …απλωμένα πάνω στα πεζοδρόμια, παρακαλώ…
Έγραψα πεζοδρόμια και θυμήθηκα την άλλη σύγχρονη μάστιγα… Ναι, καλά καταλάβατε… Τις καφετέριες που με τα τραπεζοκαθίσματά τους έχουν καταλάβει το σύνολο των πεζοδρομίων της Αθήνας και του Πειραιά! Τώρα τα κάνουν και σε στιλ Μπιστρό (κακογραφία τα περισσότερα) και υψώνουν ξαφνικά μπροστά σου κάτι σκουροβαμμένες αλλουμινοκατασκευές και κάτι πενταβρώμικες τέντες που σε στέλνουν αδιάβαστο! Αφήστε κείνες τις πλαστικές γλάστρες με την καυσαεριοπνιγμένη πρασινάδα!.. και συ απολαμβάνεις, υποτίθεται, το καφεδάκι σου τσικ του τσικ με τα αυτοκίνητα! Και μαζί με κάθε ρουφιξιά γλυκύ βραστού, κατεβάζεις και μια τζούρα καυσαέριο!
Καλά, οι Δήμοι πλέον μόνο από τα τραπεζοκαθίσματα έχουν έσοδα; Και οι πεζοί; Και οι μητέρες με τα καροτσάκια; Και οι ανάπηροι; Και οι Τυφλοί; Όλοι στο δρόμο να κάνουν ζικ-ζακ ανάμεσα από αναρχο-παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή δίπλα από αφηνιασμένα τροχοφόρα, γιατί πλέον πάνω στα πεζοδρόμια μόνον καρέκλες και τζαμαρίες χωράνε! Δεν υπάρχει χώρος για πεζούς!
Ψάχνουν κι αυτοί το κέρδος από το μαύρο ζουμί, που το βγάζουν όχι από τα έγκατα της γης, αλλά από το εσωτερικό μιας πολύ- καφετιέρας! Αναλογικά, μια τιμή έχει με το πετρέλαιο… Το χρωματισμένο νεράκι…
Κατάντησε η Αθήνα «ζούγκλα του μαυρο-πίνακα»! Και θέλουμε να φέρουμε και αμερικανικές βάσεις, κατά τον άλλο, τον κατα- Καμμένο!..
Και να σκεφτείτε ότι ο Σαλβίνι διαλλεί πως στην Ιταλία, λέει, «Επιθεωρήσεις, νατοϊκά στρατεύματα και κυρώσεις δεν χρειαζόμαστε»! Ξέρω, τώρα εσείς νομίζετε πως ο Σαλβίνι είναι αριστερός μουσάτος επαναστάτης, κάτι σαν τους δικούς μας της πλατείας Κουμουνδούρου!..  Μπα, κυβερνητικός συνασπισμός της Λέγκας και Πέντε Αστέρων, κυβερνάει! Που λένε, «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες»!
Είπα κότες και θυμήθηκα τις …Πρέσπες! Είπα Πρέσπες και θυμήθηκα τον Τσίπρα! Άντε, με το καλό, να περάσει ο Ζάεφ το μαϊμουδο-Σύνταγμα, να δούμε τι θα κάνουμε και μεις… Με τις δικές μας μαϊμουδιές!
XM. Για Panhellenic.Post

No comments:

Post a Comment

wibiya widget