Friday, August 30, 2019

Η Τουρκία εορτάζει την ανεξαρτησία της από τους Έλληνες το 1922 – Το μήνυμα Ερντογάν


Η 30η Αυγούστου είναι εθνική επέτειος στην Τουρκία. Γιορτάζουν την ανεξαρτησία της Τουρκίας από τους Έλληνες το 1922.
Στο μήνυμά του για την εθνική εορτή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταλήγει με χαιρετισμούς «προς όλους τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος.

Στα Κατεχόμενα και τους Τουρκοκυπρίους απευθύνει το φετινό μήνυμά του για την εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας της Τουρκίας από τους Έλληνες το 1922, ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας τη
αποφασιστικότητά του να χαλάσει τις παγίδες που στήνονται κατά της χώρας του από τη Συρία και το Ιράκ μέχρι την Ανατ. Μεσόγειο.

«Στα βόρεια της Συρίας, στο Ιράκ και στην Ανατ. Μεσόγειο είμαστε αποφασισμένοι να χαλάσουμε όλες τις παγίδες που στήνονται κατά της χώρας μας.

»Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων.

»Το έθνος μας όπως και χθες έτσι και σήμερα είναι έτοιμο να δείξει την ίδια αυταπάρνηση και το ίδιο θάρρος για την ανεξαρτησία και το μέλλον της ιερής πατρίδας του», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «η Μεγάλη Νίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας καταδεικνύει ότι παρότι κάποιοι προσπάθησαν να τη διαγράψουν από την ιστορία, το Τουρκικό Έθνος αναγεννήθηκε».

Ο Τούρκος πρόεδρος εύχεται «χρόνια πολλά» πρώτα στα Κατεχόμενα, στη συνέχεια στους 81 νομούς της χώρας του και τέλος σε όλους τους ομογενείς που ζουν στις 4 γωνιές του πλανήτη.

Το μήνυμά του καταλήγει και πάλι με χαιρετισμούς «προς όλους τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος.
Tribune

No comments:

Post a Comment

wibiya widget