Friday, August 2, 2019

ΑBC. Εγκλήματα που συγκλόνησαν την Αυστραλία




Ο μαζικός δολοφόνος Anthony Harvey καταγγέλλει την ιστορική ποινή φυλάκισης
ABC NEWS

Ο Αντώνιος Ρόμπερτ Χάρβι, ο πατέρας του Περθ που φυλακίστηκε για το υπόλοιπο της ζωής για τη δολοφονία πέντε μελών της οικογένειάς του, έχει ασκήσει έφεση κατά της ιστορικής ποινής του.




Ο Harvey αναγνώρισε την ευθύνη για το τι είναι ένας από τους χειρότερους μαζικούς φόνους της WA - οι δολοφονίες της 41χρονης συζύγου του Mara, των θυμάτων Charlotte, των τριών και των δύο ετών διδύμων Alice και Beatrix και της γιαγιάς τους Beverley Quinn, 73 ετών.
Όλοι σκοτώθηκαν με μαχαίρια και αμβλύ όργανα στο σπίτι του Bedford της οικογένειας τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο είπε στον Harvey ότι είχε προγραμματίσει τα εγκλήματα για μέρες και έγραψε σε μια εφημερίδα για την εξάλειψη της οικογένειάς του.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτή η ιστορία περιέχει γραφικό περιεχόμενο που κάποιοι αναγνώστες μπορεί να βρουν αναστατωμένοι
Τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της WA φυλακισμένος για ζωή με εντολή να μην απελευθερωθεί ποτέ από την επιμέλεια - με αποτέλεσμα να τον φυλακίσει αποτελεσματικά μέχρι να πεθάνει.




Ο Harvey υπέβαλε ανακοίνωση την Παρασκευή στο Εφετείο ότι σκόπευε να ασκήσει έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε από τον Justice Stephen Hall.
Στην ανακοίνωση αναιρέσεως, ο Harvey προσέβαλε την ποινή με το σκεπτικό ότι «είναι παράλογο, λαμβανομένων υπόψη των περιστάσεων του αδικήματος και των προσωπικών συνθηκών του αναιρεσείοντος [Harvey]».
Φαίνεται ότι υπέγραψε προσωπικά την ειδοποίηση και η διεύθυνσή του καταχωρήθηκε ως η μέγιστη ασφάλεια Hakea Prison, στο νότιο προάστιο Perth του Canning Vale.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο Harvey δεν εκπροσωπείται νομικά για την προσφυγή, αλλά υποβάλλει αίτηση για εκπροσώπηση νομικής συνδρομής, η οποία θα του παρείχε πρόσβαση σε δικηγόρο που καταβάλλεται από το κοινό.

Μια ποινή για τα πολύ χειρότερα εγκλήματα

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης τον περασμένο μήνα, η Justice Hall είπε ότι η εντολή να μην κυκλοφορήσει ποτέ - η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον νόμο WA - έχει επιφυλαχθεί για τις πολύ χειρότερες περιπτώσεις.
"Ειλικρινά, αγωνίζομαι να βρω λέξεις που είναι επαρκείς για να μεταδώσουν το μέγεθος των αδικημάτων σας", είπε.
«Οι ενέργειές σας είναι τόσο πέρα ​​από τα όρια της αποδεκτής ανθρώπινης συμπεριφοράς που ενσταλάζουν τη φρίκη και την αποτροπιασμό ακόμη και στους πιο σκληρυμένους ανθρώπους.
"Είναι απαραίτητο να δώσετε εντολή να μην κυκλοφορήσετε ποτέ για να ικανοποιήσετε το ενδιαφέρον της κοινότητας για τιμωρία και αποτρεπτική δράση".






Χώρος για αναπαραγωγή ή παύση, M για σίγαση, αριστερό και δεξιό βέλος για αναζήτηση, προς τα επάνω και προς τα κάτω βέλη για ένταση.
ΒΙΝΤΕΟ  
Ο Anthony Harvey καταδικάζεται να μην απελευθερωθεί ποτέ από τη φυλακή
ABC NEWS

Η δικαιοσύνη Hall δήλωσε ότι ο Harvey πήρε τη ζωή των μελών της οικογένειάς του με έναν "εξαιρετικά βάναυσο τρόπο".
Η Μάρα Χάρβεϊ ήταν η πρώτη που πέθανε, αφού χτυπήθηκε με ένα κομμάτι σωλήνα και στη συνέχεια μαχαιρώθηκε όταν επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά της για νύχτα σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ Coles.
Ο Harvey σκόπευε τότε τις κόρες του, οι οποίοι μαχαιρώθηκαν ενώ κοιμόντουσαν, ενώ ο ένας υπέστη 38 τραύματα.




Το επόμενο πρωί, όταν η κ. Quinn εμφανίστηκε ως συνήθως για να βοηθήσει να φροντίσει την οικογένεια, χτυπήθηκε με το σωλήνα και μαχαιρώθηκε.
Ο Harvey έμεινε με τα σώματα για αρκετές ημέρες, καλύπτοντάς τα με δαιμόνια και τσαμπιά λουλουδιών και γράφοντας επιστολές που ζητούσαν συγγνώμη για το τι είχε κάνει.
Τελικά οδήγησε στην πόλη Pilbara της Pannawonica, όπου ζούσαν οι γονείς του, και ομολόγησε στον πατέρα του, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Ο Harvey παραβίασε τα «θεμελιώδη» καθήκοντα ενός πατέρα

Η αίθουσα της Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η οικογένεια του Harvey αγαπάει και αγαπά πολύ, και τα παιδιά ήταν «πολύ νεαρά».
"Οι δυνατότητές τους να μεγαλώνουν και να επιτυγχάνουν και να έχουν τις δικές τους οικογένειες έχουν αποκοπεί από τις ενέργειές σας", είπε.
"Η δολοφονία των παιδιών είναι μια συμπεριφορά που τηρεί η κοινωνία για να είναι ιδιαίτερα εξευτελιστική".




Η Αίθουσα Δικαιοσύνης δήλωσε ότι τα παιδιά κοιμούνται στα κρεβάτια τους, όπου «θα έπρεπε να ήταν ασφαλέστερα».
"Θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να εμπιστεύονται τον πατέρα τους για να τους προστατεύσουν", είπε.
"Αυτό είναι το πιο θεμελιώδες καθήκον κάθε γονέα.
"Παραβιάσατε την εμπιστοσύνη και αποτύχατε σε αυτό το καθήκον με τον πιο ακραίο τρόπο να φανταστείτε".
Ο Harvey ήταν αδιάφορος καθ 'όλη τη διάρκεια της καταδίκης.

Ο δολοφόνος τσεκούρι ανέτρεψε την αόριστη ποινή

Κανένα άλλο άτομο στην WA δεν έχει λάβει ποτέ ποινή "ποτέ να μην κυκλοφορήσει", μια διάταξη που εισήχθη το 2008 από την τότε κυβέρνηση των Εργατικών στο πλαίσιο αλλαγών στους νόμους περί ανθρωποκτονίας του κράτους.
Πριν από αυτό, ο μόνος που αντιμετώπισε τη δυνατότητα να μην κυκλοφορήσει ποτέ ήταν ο William Patrick Mitchell, ο οποίος δολοφόνησε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας με τσεκούρι στην πόλη Mid West του Greenough το 1993.




Υπήρξε μια εντολή σε ένα σημείο ότι δεν πρέπει ποτέ να του χορηγηθεί απαγόρευση, αλλά ανατράπηκε σε έφεση.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget