Wednesday, August 28, 2019

Νικος Χρυσογελος: Ναι είμαστε με τη Greta. Απαντηση σε αρθρογράφο της Καθημερινής.


Ναι είμαστε με την Greta. Aν την είχαμε κόρη μας θα ήμασταν πολύ περήφανοι. Αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι βιολογική κόρη μας, είναι σαν να είναι κόρη μας. Και είμαστε όλοι και όλες μας πολύ περήφανοι.ες για αυτή την 16χρονη κοπέλα που γυρνάει τον κόσμο και ευαισθητοποιεί για την κλιματική δράση.

Αντί μερικοί Έλληνες "διανοούμενοι" να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την μεγαλύτερη πρόκληση του πολιτισμού μας, την κλιματική κατάρρευση, επικρίνουν μια δεκαεξάχρονη που ξεσηκώνει τους νέους και τις νέες - και προσπαθεί να ξεσηκώσει και τις υπόλοιπες γενιές - για κάτι που αφορά την ίδια τη ζωή των σημερινών και επόμενων γενεών.

Ναι, είμαστε συνειδητά με την Greta Thunberg με τη γενιά που αναλαμβάνει ευθύνες που ΔΕΝ της αναλογούν γιατί η δική μας γενιά δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν για τον πλανήτη και τα παιδιά της

Την εβδομάδα 20-27 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στην μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα, την μεγαλύτερη κινητοποίηση της ανθρωπότητας, εκείνης της ανθρωπότητας που αντιλαμβάνεται ότι έχουμε την υποχρέωση να διασώσουμε τον πολιτισμό μας, το μέλλον των παιδιών μας και τον πλανήτη από την οικολογική και κλιματική κατάρρευση.

Με τους άλλους, τους βολεμένους που βλέπουν το πλοίο να πέφτει στα βράχια και δεν αλλάζουν τον εφησυχασμό τους δεν τα πάμε και πολύ καλά. Άσε τους στις ψευδαισθήσεις τους και στην υπεροψία της άγνοιάς τους.

Όσο για το "η κόρη που δεν ήθελα να έχω" που γράφει ο αγαπητός Τ. Θεοδωρόπουλος, μήπως θα έπρεπε να του πει κάποιος "ο πατέρας που δεν θα ήθελα να έχω"; Βλέπει την καταστροφή που έρχεται για τα παιδιά του και δεν κάνει τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, τα βάζει με ένα κορίτσι που ξεσηκώνει τον κόσμο για έναν ευγενή σκοπό!
Νίκος Χρυσόγελος 

Δηλώστε το ξεκάθαρα
#IamawithGreta #Είμαι_με_την_Greta

#fridaysforfuture #climateaction #climateemergency #youthforclimate #GoGreen #cimatestrike

No comments:

Post a Comment

wibiya widget