Wednesday, August 1, 2012

Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας, στον Πειραιά

Συνημμένη Εικόνα: masterplan1.jpg


Η ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει επισήμως το project "DielpisFormula1" για την κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας, στον Πειραιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.
Η Ελληνική πρόταση υποψηφιότητας για αγώνες Formula 1 στη Δραπετσώνα και στο λιμάνι του Πειραιά, σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Π. Παπαθεοδώρου και τη DielpisFormula1.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Τζαβάρα:

"Σ' αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε.

Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο. Βασική προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μοχλών ανάπτυξης και τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση".

Η δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει στηρίξει ανοιχτά την πρωτοβουλία και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι πιο πιθανή από ποτέ. Το "πράσινο φως" έχει δώσει επίσης και ο Οργανισμός Λιμένος; Πειραιώς.

Με τις ευχές του Jean Todt

Ο ισχυρός άνδρας της FIA, Jean Todt, ένας εκ των κορυφαίων team managers όλων των εποχών με επιτυχίες τίτλους και διακρίσεις σε Formula 1, WRC, Le Mans και Rally Dakar, δήλωσε υποστηρικτής της ελληνικής προσπάθειας.

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, μαζί με τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, έστειλαν μέσω της ΕΛΠΑ τον φάκελο του project στον Jean Todt. Λίγες μέρες μετά, ο Πρόεδρος της FIA απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο με την οποία τον ευχαριστεί για την πρωτοβουλία του αναφορικά με την κατασκευή πίστας αγώνων στην πόλη και τον ενθαρρύνει για την προσπάθεια υλοποίησης του έργου.

Θετικός παρουσιάζεται άλλωστε και ο Ecclestone, ο ο ισχυρός άντρας της Formula 1, ο οποίος έχει δηλώσει ότι υιοθετεί την πρόταση για αγώνες Formula 1 στην περιοχή της Δραπετσώνας.

Η ενημέρωση του Bernie Ecclestone έγινε από τους επικεφαλής του project "DielpisFormula1" κατά την οποία παρουσιάστηκε θετικός ως προς το να στηρίξει τη λειτουργία της πίστας. Μια στήριξη φυσικά που προϋποθέτει την ύπαρξη υλοποιημένων έργων στην περιοχή.

πηγή: news247.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget