Sunday, September 9, 2012

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ Μπαράζ επιθέσεων με 51 νεκρούς και 250 τραυματίες στο Ιράκ

Το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων που έχει συγκλονίσει το Ιράκ τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει τουλάχιστον 51 νεκρούς και πάνω από 250 τραυματίες σε όλη τη χώρα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ιρακινές αρχές. Στόχος των επιθέσεων και το Προξενείο της Γαλλίας στη Νασιρίγια, νότια της Βαγδάτης.

(φωτ. αρχείου)
(φωτ. αρχείου)
Όπως γτράφει το σημερινό ΕΘΝΟΣ,στη Νασιρίγια, 300 χλμ νότια της Βαγδάτης, μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο κοντά στο Προξενείο της Γαλλίας εξερράγη, στις 09:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.
Ο Επίτιμος Πρόξενος δεν ήταν μέσα στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα άτομο και ένα άλλο τραυματίστηκε.
Στην ίδια πόλη, από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από ένα ξενοδοχείο, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δύο, σύμφωνα με τον διευθυντή του δημοτικού νοσοκομείου και μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
Η πιο φονική επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού κοντά στην Μπαλάντ, μια πόλη 70 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Κατά την άφιξη των ενισχύσεων, μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου εξερράγη.
Συνολικά, ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν συνταγματάρχη και μια ιατρική πηγή στο νοσοκομείο της Μπαλάντ.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μια βόμβα εξερράγη κοντά στο Κιρκούκ (βόρεια), στο πάρκινγκ της έδρας της North Oil Company, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στα βόρεια.

Επτά αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλα 17 άτομα τραυματίστηκαν. Τα θύματα περίμεναν στο πάρκινγκ με την ελπίδα να προσληφθούν στην υπηρεσία προστασίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget