Thursday, November 1, 2012

Ποιοί και γιατί δέλυσαν το ΠΑΣΟΚ;



Δεν χωρει αμφιβολία πως το μεγαλύτερο κίνημα που γεννήθηκε ποτέ στην Ελλάδα και ίσως στον κόσμο είναι του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος . ΠΑΣΟΚ.
Αλλά όσο γρήγορα θέριεψε και κυριάρχησε για 40 σχεδόν χρόνια μεσα σε μικρό χρονικό διάστημα κινδυνεύει να γινει μια παλιά ανάμνηση .
Τα ερωτηματα ουκ ολίγα..
Πριν λίγο καιρό  ...συγχάρηκα τον ...γραμματέα του, Μ.Καρχημάκη για το 'κατόρθωμά" του να διαλύσει τόσο γρήγορα ένα τόσο μεγάλο κίνημα..και η απάντησή του ήταν "ευχαριστώ πολύ".
Πιθανόν να κάνω λάθος αλλά υποψιάζομαι ότι και οι δύο γραμματείς που τοποθέτησε ο ΓΑΠ δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την ενδυνάμωση του κινήματος και συχνά έδιναν την εντύπωση πως μάλλον δεν θα τους πείραζε να χαθεί...
Δεν θα ξεχάσω το σύνθημα που κυκλοφορούσε όταν ο ΓΑΠ έγινε πρόεδρος και πρωθυπουργός αργότερα απο μεγαλοσχημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ..:
-Ο Γιώργος δεν είναι Ανδρέας..
-Και φυσικά δεν γυρεύουμε νεκρανάσταση..", είπα, αλλα κάποιος που έφαγε πολλά χρόνια στη... διαφώτιση και θα είχε πάρει μερικά μαστερ ακόμα αν δεν είχε παθιαστει με το ΠΑΣΟΚ, μου απάντησε με πολύ πίκρα..
"Φίλε... ξέρεις τι λένε στο Γιώργη οι κολλητοί του μόλις τον πλησιάζει κανένας παλιος ;
-Πρόεδρε... πρόσεχε τί λες .. είναι ΠΑΣΟΚ αυτός""!!!
Αμέτρητα τα παράπονα κι αμέτρητες οι σκέψεις αυτών που διέθεσαν χρόνο και χρήμα -χωρίς να ζητησουν το παραμικρό για τον εαυτό τους -όταν κάποιοι άλλοι βρήκαν ευκαιρία να "φτειάξουν την καλή" και νόμιζαν πως η γεννήθηκαν να είναι αρχηγοί και έπρεπε με το...αζημίωτο
 να εξαργυρώσουν τις... υπηρεσίες τους προς το λαό... βουτώντας ζεστό και δανεικό χρήμα..!!!
Πολλά τα ερωτήματα και προφανώς πολλοί απο εσας έχουν και πιο τεκμηρριωμένες απαντήσεις..
Περιμένουμε να τις ακούσουμε και να προχωρήσουμε σε μια άλλη αλλαγη που θα συμβαδίζει με τη νεα εποχή..Αυτα σαν πρόλογο..
ΔΠ




2 comments:

  1. Φίλε Δημήτρη, πόσα χρόνια πριν τα έλεγα εγώ; Σαν απλό μέλος αλλά και σαν γραμματέας της Τ.Ο. και πολύ περισσότερο σαν μέλος της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής με αποτέλεσμα να μου κολλήσουν το Παρατσούκλι του "ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΉ" Είχα καταγγείλει τον Σημίτη και τους εκσυγχρονιστές του πως αφού αποιδεολογικοποίησαν το Κίνημα,θα το καταστρέψουν στο τέλος, αφού μάζεψαν όλα τα λαμόγια που πάτησαν πάνω στις πλάτες τις δικές μας και όλων αυτών που χωρίς ποτέ να σκευτούν για οφέλη και οφίτσια, αγωνίστηκαν χρόνια ολόκληρα και έχασαν σπουδές, δουλειές, επιχειρήσεις ανθούσες(Όπως ο υποφαινόμενος αλλά και άλλοι πολλοί)και ορισμένοι αυτοεξοριστήκαμε στα πέρατα της Γης για να απολαμβάνουν όλοι αυτοί οι επιβήτορες του Κινήματος και της Εξουσίας κλέβοντας και λεηλατώντας τον κόπο του Λαού και να τον επιπλήττουν και από πάνω. Όσο για τον Καχριμάκη δεν έχεις δίκιο γιατί είναι από τα λίγα στελέχη που στάθηκε δίπλα στον ΓΑΠ, όταν όλοι οι άλλοι από αυτούς που ευεργέτησε τον έριχναν στην Πυρά.!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μετα τον Ανδρέα οι πρωτοκλασσάτοι το παίζανε μάγκες και Ινστρούκτορες και ξέχασαν Οργανώσεις και κοινωνικές εξελίξεις..
      Χωρίς πολλά λόγια απο χρόνια το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να προχωρήσει και να ακολουθ΄σει τη δομ΄και τν άλλων σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών Κομάτων..Να προχωρ΄σει δηλαδή στη συγκρότηση 3 πτερύγων:
      Αριστερα
      Κεντρο
      Δεξιά..
      ήδη οι πτερυγες αυτες εμφανίστηκαν Καιρος να γίνει ένα συνέδριο...διαφορετικά τη δικτατορία τς ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ που προσπαθει να επιβάλει ο Βενιζέλος δεν θα περάσει..
      Πρασινος Κοζάνης

      Delete

wibiya widget